söndag 25 april 2021

Guds frälsningsplan 82, Frestelserna i Församlingen

Guds frälsningsplan 82,
Frestelserna i Församlingen
 

Frestelserna kommer i församlingen. Vi ser här att det är Eva som lyssnar till Ormen. Det är församlingen som låter sig luras av Djävulen.
 
Så länge vi lever här på jorden så finns frestelserna alltid närvarande.
 
1 mos 3:1 <Trad:> Och ormen var listigast av markens djur som Guds Jashve hade gjort och han sade till kvinnan [Eva]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte äta av alla träd i trädgården.
| <Alt:> Och förtrollningen [tjusaren, pengarna] var tillsammans med alla demoniska [djävulens] varelser, som Jesus [Jashve] Guds son hade krossat [bearbetat] och han sade till kvinnan [elden]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte ta in av alla bedrövliga [inhägnande] stadgar.
1 mos 3:2 <Trad:> Och kvinnan [Eva] sade till ormen: Vi skall äta av frukten på trädgårdens träd.
| <Alt:> Och kvinnan [elden] sade till förtrollningen [tjusaren, pengarna]: Vi skall ta till oss av belöningarna från en skyddande [bedrövliga, inhägnande] stadga.
1 mos 3:3 <Trad:> Men av frukten från trädet mitt i [skilda från, som är i skilje] trädgården säger Gud: Ni skall inte äta av den, eller ens komma vid den, för att ni inte skall .
| <Alt:> Men av kränkningarna [förebråelserna, frukten] från stadgan som är mitt i [i skiljaktighet mot, inblandat i, verkar genom fördömelse i] hägnet säger Gud: Ni skall inte ta till er av den eller ens ha med den att göra, för att ni inte skall dö.
 
Idag upplever vi det här speciellt starkt när hela tillvaron är ägd av de som inte tror. Alla våra vanliga nyhetskällor är idag ägda av de som vill fördärva tillvaron.
 
Vi ser det tydligt hur mer och mer av utbudet är fyllt av lögner och censur idag. Det är Ormens ord. Det är lögnens fader som talar. Och där står vi idag och lyssnar till det här. Och fler och fler faller, fler och fler kyrkor går djävulens väg idag.
 
Det är en konstig tillvaro för förr kunde man yttra sig själv när man hörde något. Men idag hjälper det inte att prata till TV:n, ingen hör det. Ja det hjälper inte ens att skrika. Lögnerna bara mal på. Bedrägeriet går vidare oberoende av vad jag gör.
 
Och visst jag kan stänga av. Men andra fortsätter att titta och så kommer lureriet tillbaka när de sen kommer och pratar och har låtit sig luras. Det hela sprider sig som en sjuka i samhället.
 
Och vi kan se hur Församlingen idag är speciellt utsatt för det här. Lockelserna finns där hela tiden. Att bli som världen. Att bara släppa efter. Det är mycket enklare än att stå upp för det man vet är rätt.
 
Och här hör vi alltså Ormen som viskar idag i Evas öra. Som slingrar sig runt i församlingen och ständigt kontinuerligt kör sina förförelser. Så att fler och fler församlingar idag går världens väg och blir som Ormen vill.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar