fredag 23 april 2021

Guds frälsningsplan 80, Vi ska inte skämmas för Jesus

Guds frälsningsplan 80,
Vi ska inte skämmas för Jesus
 

Läser man uttrycket och de skämdes inte inför varandra lite slarvigt så tycker man att det står: Och de skämdes inte för varandra.
 
Det är också en sanning som gäller när man har Jesus. Jesus är inget man skäms för, för med honom blir allt bra. När man blandar in Jesus fungerar det.
 
1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.
| <Alt:> Och både Adam [människan, den blodröde] och hans hustru [kvinna, eld] var visa [tillsammans] och stoppade inte varandra.
 
Det finns många Kristna som skäms för att tala om att de är Kristna, Det finns så många vanföreställningar om vad en Kristen är. Och det beror naturligtvis på att vi alla är ofullkomliga och att många Kristna har gjort bort sig genom tiderna.
 
Och djävulen älskar att fokusera på dem som har gjort bort sig och göra dem till exempel som icke troende talar om. Men vi som är Kristna vet att bilden är annorlunda. Och därför är det viktigt att vi också sprider kunskapen om vem Jesus och hans Församling egentligen är.
 
Och många gånger är det så att när man talar om Jesus med sina arbetskamrater och med andra så visar det sig att de också är Kristna. Men ingen har vågat säga något.
 
Men visst vi lever i en värld där en sann Kristen alltid är förföljd. I viss mån i alla fall kommer vi som Kristna att alltså vara förföljda och möta motstånd. Inte överallt, men tillräckligt mycket för att det ska finnas där.
 
Och vi vet ju hur det är på andra ställen i världen som t ex de Muslimska länderna, där en Muslim som blir Kristne ska dödas. Där är förföljelse, Men trots detta går Kristendomen framåt. Och det är något vi sett i historien att Kristendomen växer i motstånd, och faktiskt också riskerar att dö ut när det är för lätt.
 
Och vi kan också se i våra egna länder hur människor som gått Guds väg och brutit ny mark och fört väckelsen framåt. De har blivit uteslutna och trakasserade och t o m fängslade. Så även i våra länder kostar det ibland på att vara en aktiv och sann Kristen som gör det Jesus vill att man ska göra.
 
Men att vara stolt över Jesus är alltså något som vi alltid ska vara och det för Kristen tro framåt och stärker mig som Kristen.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar