tisdag 27 april 2021

Guds frälsningsplan 84, Det är Eva som syndar inte Adam

Guds frälsningsplan 84,
Det är Eva som syndar inte Adam
 

Det var Eva som syndade, det var hon som tog den förbjudna frukten, det var hon som lät sig luras av ormens ord och fick lust till frukten och föll till föga.
 
Och det är vi Kristna, den Kristna församlingen, som har syndat, som har gjort det Gud inte vill
 
1 mos 3:6 <Trad:> Och kvinnan såg att trädet var gott att äta från för hon kände lust till att se och kände begär till trädet, eftersom det ger vishet. Och hon tog av frukten och hon åt och hon gav åt mannen som var med henne och han åt.
| <Alt:> Och kvinnan [elden] såg att stadgan [stabiliteten] var välgörande att ta emot och hon kände lust till det hon såg och kände lust till stadgarna [stabiliteten], eftersom det ger framgång. Och hon tog av resultatet och hon tog in det och hon gav åt mannen som var med henne och han tog emot.
 
Det är många när de läser det här som säger att det var Adam, eller Adam och Eva tillsammans som åt den förbjudna frukten. Och det är rätt att båda åt. Men det var Eva som lät sig luras. Det var Eva som tog frukten. Det var alltså hon som syndade.
 
Och Eva är ju församlingen och vi som blivit frälsta. Och här ser vi alltså åter vilka fantastiska berättelser det här är om man bara tar sig tid och tränger in i vad de egentligen innehåller.
 
Och i det vi läste förut så hade ju Adam inget alls med det här att göra. Det var Eva som lyssnade till Ormen. Det var hon som diskuterade med honom hur man skulle tänka och till sist föll till föga och gjorde synden. Och så är det. Det är inte Jesus som har syndat utan det är vi de troende, vi församlingen.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar