onsdag 7 april 2021

Guds frälsningsplan 64, Guds välsignelse

 

Guds frälsningsplan 64,
Guds välsignelse
 

Nästa sak vi stöter på när vi läser texten här i 1 Mos 2 det är floderna, Välsignelsefloderna som flyter ut från Eden och vattnar inte bara Lustgården utan också området utanför lustgården
 
Det ät en sanning som vi kan se i samhället, att när man har Kristna församlingar som fungerar och är nära Gud då blir det välsignelse inte bara i församlingarna utan också i samhället runt omkring.
 
1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
| <Alt:> Och en ström går ut från församlingen till glädje med sång och musik [för hägnet] och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
| <Alt2:> Och en ström går ut från det eviga till glädje i sorgen och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
 
Och det här med välsignelse i samband med Jesus det har vi sett genom tiderna.
 
Och det är Jesus som finns i välsignelsen. Det är ju han som sköter Edens lustgård och också församlingen.
 
Vi kan konstatera att vi har andra saker i Bibeln som är fyra och det är de fyra väsendena i Upp 4 och i Hes 1, och likaså de 4 Hästarna när Jesus bryter inseglen. De är alla 4.
 
Vi har tittat på det här tidigare och då funnit att de 4 i alla de här berättelserna motsvarar Jesus, Fadern, Människan, och slutligen De Helige Ande. Är det lika dant här ja kanske.
 
Karl Håkan
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar