onsdag 21 april 2021

Guds frälsningsplan 78, För Jesus kan man berätta allt

Guds frälsningsplan 78,
För Jesus kan man berätta allt
 

Adam och Eva var nakna, och vad innebär det när man ser det i förhållandet Jesus och hans Församling.
 
Jo att inför Jesus är allt uppenbart. Inför honom är allt i vårt liv uppenbart. Och han visar oss också hur vi ska leva, vad som är hans vilja, så att vi kan få välsignelsen av att gå hans väg.
 
1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.
| <Alt:> Och både Adam [människan, den blodröde] och hans hustru [kvinna, eld] var visa [tillsammans] och stoppade inte varandra.
 
Förhållandet mellan Jesus och hans församling, mellan Jesus och de som tror, är ett helt öppet förhållande. Sanningen är Guds vilja och det är först när det blir så som det fungerar.
 
Men säger någon då: Hur ska vi veta exakt vad Gud vill, vad som är Jesu vilja i våra liv.
 
Och det är saker vi hittar i Bibeln, Jesus talar i Evangelierna om hur vi ska vara som Kristna. Vi har Människorna i Gamla testamentet och hur de levde inför Gud. Och vi har Breven i Nya testamentet som innehåller råd om hur vi ska tänka och leva.
 
Och slutligen och inte minst är det Bön. Bön till Jesus om hans ledning i livet och Guds Andes ledning. Jesus tar hand om oss. De flesta Kristna kan vittna om hur Jesus lett dem genom livet.
 
Och man behöver aldrig vara rädd för att ställa frågorna till Jesus. Han vill höra det. Det ärliga. Just det vi tänker och känner. När vi inte förstår Jesus och varför saker blir som de blir. Då vill Jesus att vi är ärliga. Och han svarar.
 
Jag kan här ta ett personligt exempel. När jag var ung hade jag svårt för Bibelns första kapitel. Det stämde ju inte med hur vetenskapen sa att sakerna hade kommit till, och ja upplevde att Kristna var oärliga när de sa att de trodde på skapelsen.
 
Så jag satte mig ner vid Bibeln och bad till Gud och sa. Ska ja riva ut de här första kapitlen för de stämmer ju inte. Men Gud sade: Läs!
 
Och jag läste från Bibelns första vers och vidare och plötsligt öppnade Gud mina ögon så att jag fick se att här har ju Gud lagt in den Andliga skapelsen. Hur han har och fortfarande håller på att ta människan från det tillstånd av Kaos och mörker som rådde en gång när allt började för c:a 6000 år sedan och fram till idag, När Gud mycket snart är färdig och människan är den skapelse som är lik honom. Frälst i Jesu blod och hela världen är fylld av detta.
 
Och från att ha undrat om Ja skulle riva ut de här första kapitlen så är de idag de värdefullaste i hela Bibeln. För här har Gud redan från början lagt fram hela sin frälsningsplan. Och i Andra kapitlet talat om Vem Jesus och hans församling är. Och i tredje kapitlet beskrivit Lagträldomen och hur den ledde till synd som Jesus fick sona. Och i 4:e Kapitlet hittar vi hur Judarna skulle komma att döda Jesus och hur de skulle blir fördrivna över världen som ett straff för det. Etc.
 
Allt det här kom ur att jag var ärlig och vågade säga direkt till Gud att jag inte kunde förstå hur det hängd ihop, jag fick inte ihop det, det måste vara fel någon stans.
 
Och det här visar just att när vi är ärliga inför Gud då är han ärlig inför oss och ut kommer en fantastisk välsignelse och ledning och hjälp.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar