tisdag 13 april 2021

Guds frälsningsplan 70, Det Bibeln kallar Djur är ofrälsta Människor

 

Guds frälsningsplan 70,
Det Bibeln kallar Djur är ofrälsta Människor
 

Det är lite förvånande att Gud skapar djuren här, och att de skulle kunna hjälpa Adam. Men så här har det gått till i verkligheten, och det ser vi idag. Adam är ju en symbol på Jesus och Djuren ser vi kommer från marken. Marken står i det här sammanhanget som en symbol för mänskligheten.
 
Vi ser också att djuren här inte har Guds Ande som Adam fick, Gud blåste ju in sin ande i honom. Djuren här är bara varelser som kommer ur det mänskliga, som en symbol på människor utan Guds Ande och frälsning.
 
1 mos 2:19 <Trad:> Och Guds Jashve formade från marken alla markens djur och alla fåglar i himmelen, och han förde fram dem till människan [Adam] för granskning och allt som människan [Adam] kallade den levande varelsen det var dess namn.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son lät det formas från mänskligheten [den kvinnliga människan], allt ondskans [hustruns] liv, och allt himmelskt mörker och han offrade Adam [människan, den blodröde], för till honom kallar han var och en till att godkänns, och all välsignelse, Adams [människans, den blodrödes] levande ande, vars auktoritet består, proklamerar han till var och en.
 | <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son formade från mänskligheten allt kraftfullt liv och allt det väldiga namnets strålglans och han för fram inför Adam [människan, den blodröde], det levandes liv, och det han proklamerar över var och en, det var dennes karaktär [position].

Det är så här det har varit. Det har formats nytt liv som en fortsättning på det som har varit och det har pågått genom århundradena.
 
Men det andliga livet om Gud vill ha, det som är Gudomligt det finns inte i de här varelserna.
 
Och eftersom det här är en profetia på den Andliga skapelsen, den som vi också läste i 1 Mos 1 och där kunde vi läsa att Gud skapade djuren just innan han skapade människan. Och det är samma sak här. Gud skapar djuren först och utan att ge dem ande.
 
Djuren är alltså ett steg på vägen men vi är inte framme vid det Gud vill ha. Det här är alltså de Civilisationer och de människor som levt efter de sista århundradena men som inte kommit ända fram till det Gud velat.
 
Och läser vi i den alternativa översättningen så ser vi att det som kom fram det var ondskans liv, och himmelskt mörker, medan i den alternativa översättningen 2 (alt 2) så var det i stället kraftfullt liv och allt det väldiga namnets strålglans. Alltså här fanns både ont och gott. Och ser vi i historien ser vi just att så har det varit.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar