söndag 11 april 2021

Guds frälsningsplan 68, Jesus behöver sin församling

 

Guds frälsningsplan 68,
Jesus behöver sin församling
 

Församlingen och Jesus hör ihop. Bara Jesus fungerar inte. Vad ska han frälsa för värld om ingen blir frälst. Om det inte finns någon församling, de frälsta.
 
Det här mötte vi i den första skapelseberättelser, där det stora ljuset också hade det lilla ljuset, alltså månen som reflekterade Solens ljus. Och vi mötte det när Gud gjorde människan till man och kvinna, symboler just för Jesus och hans församling.
 
1 mos 2:18 <Trad:> Och Guds Jashve sade: Det är inte bra att människan [Adam] är ensam, jag skall göra en hjälp som motsvarar honom.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade: Det är inte bra att Adam [människan, den blodröde] är tillsammans med lögnarna, jag skall göra åt honom ett hägn som möter det behovet.
 
Här kan vi läsa att det inte är bra att Adam är ensam och eftersom Adam är en symbol på Jesus, så säger det här i själva verket att det inte är bra om Jesus är ensam. Nej han behöver sin församling.
 
Ja församlingen är Jesu kropp på jorden. Det är genom församlingen som Jesus arbetar för att nå de onådda och det är det som kallas för Evangelisation.
 
Så det är alltså allas vår uppgift att sprida Evangelium. Det goda budskapet till alla så att hela Jorden blir frälst. Det är ju det som är Guds mål.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar