fredag 16 april 2021

Guds frälsningsplan 73, Utan Guds Ande finns inget Verkligt liv

 

Guds frälsningsplan 73,
Utan Guds Ande finns inget Verkligt liv
 

Djuren är symboler på människor som inte har Guds Ande och inte är ledda av Gud.
 
Och vi ser att det inte är det Jesus behöver. Han behöver människor som kan göra det han vill och går hans väg. De andra kan t o m vara till nackdel.
 
1 mos 2:20 <Trad:> Och människan [Adam] namngav med namn alla boskapsdjur och alla himmelens fåglar och alla markens djur, men åt människan [Adam] fanns inte någon hjälp som motsvarar honom.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] proklamerade med position, alla de tysta och allt det väldiga namnets strålglans och allt det kraftfulla livet, men för Adam [människan, den blodröde] fanns inget stöd [skydd, inhägnad] som motsvarade honom.
 
Man kan i begreppet inhägnad här i den alternativa översättningen lägga församlingar och då ser vi de församlingar som vi har idag i Sverige som saknar Ande och kraft. De fungerar inte det blir ingen väckelse, det blir ingen pånyttfödelse och ingen blir frälst.
 
Det är intressant att när vi studerade den Andliga skapelsen i 1 Mos 1 så var djuren ett steg på vägen. Och vi har sett det i verkligheten att det blivit så. Successivt har Guds vilja förverkligats i våra kyrkor och när vi läser om de 7 församlingarna i Upp 2 och 3 så ser vi just den här utvecklingen och först med Filadelfia den 6:e församlingen hade Gud kommit till en församling som vår där han ville.
 
Men det verkliga livet kommer alltså nu när Jesus kommer och vi får uppleva hans rike. 1000 års riket där Jesus styr med de sina.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar