måndag 19 april 2021

Guds frälsningsplan 76, De tu ska vara ett

Guds frälsningsplan 76,
De tu ska vara ett
 

Församlingen är en del av Jesus. Gud kom med Eva till Adam. På samma sätt kommer Gud med Församlingen till Jesus och de två hör ihop, de är en enhet.
 
1 mos 2:22 <Trad:> Och Guds Jashve byggde, av revbenet som han tagit från mannen [Adam], kvinnan [Eva] och kom med henne till mannen [Adam].
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds sons födelse, den man böjt, välsignelsen [sanningen] man vunnit på grund av Adam [människan, den blodröde], kom Eva [kvinnan] till del, och man kom med henne till Adam [mannen, den blodröde].
 
1 mos 2:24 <Trad:> Därför skall en man överge sin far och sin mor och fästa sig vid sin hustru och de skall vara en kropp.
| <Alt:> Därför skall en människa överge sitt mummel och sitt rytande och hålla sig till sin hustru [kvinna, eld] och de skall vara ett evangelium
 
Vi läste om det här i 1 Mos 1 och vi ska titta på det igen. När Gud gjorde människan, då gjorde han dem till Man och Kvinna. Det är alltså intressant att konstatera att Jesus är inte komplett utan sin församling. Adam och Eva hör ihop. Liksom Jesus och hans församling.
 
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
| <Alt:> Och Gud skapade Adam [människan, den blodröde] i överensstämmelse med sig själv, genom Guds like [likhet, avbild] skapade han honom, till sanning och den vi skall genomborra [och förbannelse] skapade han dem.
 
I vers 27 ser vi hur människan består av Man och Kvinna. Alltså Jesus och hans församling.
 
Och när vi läser den alternativa översättningen i vers 27 så ser vi att det är sanningen, alltså verkligheten, alltså församlingen på jorden, i kombination med den som har genomborrats, alltså Jesus som offrade sig.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar