söndag 18 april 2021

Guds frälsningsplan 75, Församlingen är ett verk av Jesus och hans Ande

 Guds frälsningsplan 75,
Församlingen är ett verk av Jesus och hans Ande
 

Eva här är symbol på församlingen. Och Eva kommer från en del av Adam, alltså Jesus. Församlingen är alltså ett verk av Jesus. Ett resultat av hans offer.
 
1 mos 2:22 <Trad:> Och Guds Jashve byggde, av revbenet som han tagit från mannen [Adam], kvinnan [Eva] och kom med henne till mannen [Adam].
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds sons födelse, den man böjt, välsignelsen [sanningen] man vunnit på grund av Adam [människan, den blodröde], kom Eva [kvinnan] till del, och man kom med henne till Adam [mannen, den blodröde].
 
Församlingen är alltså ett verk från Jesus, Det är han som ska fylla sin församling. Församlingen bygger på Jesus. På samma sätt som Gud byggde Eva på ett revben från Adam.
 
Och det är också intressant att det var ett ben. För benet påminner oss om något fast, om Klippan Jesus. Den fasta klippan på vilken vi alla kan bygga våra liv. Hörnstenen som gör att byggnaden kommer rätt.
 
Jesus ska vara vår hörnsten och vår klippa.
 
Vi kan också i den alternativa översättningen läsa att den Välsignelse, sanning, alltså verklighet, som kom hur Jesus offer den kom församlingen till del. Och det är ett annat sätt att uttrycka samma sak. Församlingen är ett verk av Jesus och hans offer, Och Jesu Ande måste vara i församlingen och leda den för att det ska bli rätt och bra.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar