lördag 15 maj 2021

Guds frälsningsplan 102, En profetia om Israels återupprättande

 

Guds frälsningsplan 102,
En profetia om Israels återupprättande
 

Det vi läser i vers 19 kan också ses som en profetia på Israels återvändande till sitt land.
 
Längre fram i kapitlet kan vi läsa om hur Adam och Eva blev fördrivna från paradiset, från landet som Gud gett dem. Men när de har börjat komma hem igen då upphör deras förbannelse, som vi kan läsa i vers 19, och då är vi i ändens tid och snart har vi alltså kommit dit Gud vill
, där människan har blivit Guds avbild.
 
1 mos 3:17 <Trad:> Och till mannen sade han: Eftersom du lyssnade på din hustrus ord, och åt av trädet, som jag har befallt dig och sagt till att inte äta av, så därför förbannar jag marken för din säd. Genom hårt arbete [möda, slit] skall ni äta i alla ditt livs dagar.
| <Alt:> Och till Adam [människan, den blodröde] sade han: Eftersom du hörde på din hustrus [eld] röst när hon tog emot [tog in] av stadgan som jag har inrättat åt dig och sagt att du inte alltid skall använda den, så häller jag mitt vatten över mänskligheten, på grund av din säd, i hans sår skall ni få näring i alla ert livs dagar.
1 mos 3:18 <Trad:> Och törnen och tistel kommer att växa upp åt dig, och din föda är markens säd.
| <Alt:> Och bekymmer [bevakning] och tider skall komma och gå, och du skall ta till dig den strålande kraftfullheten [kvinnan].
1 mos 3:19 <Trad:> I ditt ansiktes svett skall du äta ditt bröd, tills du återvänder till marken, för från den togs du, för du var stoft och det skall du åter bli.
| <Alt:> Genom budskapet [plågan] i din närvaro, skall du inta segrar [bröd, värme], evig är din omvändelse [tills du återvänder], mänsklighetens Gud, för från den togs du, för du var den värdelöse [skräp], och du är till för att omvända de värdelösa [skräpet].
 
Idag kan vi se hur Israel återvänder till sitt land. Och vi ser hur Gud är med dem. De möter ett oerhört motstånd. Men Gud ser till att det i alla fall fungerar. För det här är en profetia på att vi är i Ändens tid.
 
Israel är ett tecken på att Jesus kommer mycket snart. Och Guds frälsningsverk med mänskligheten är avslutet och Gud har gjort människan till sin avbild. Det vi kunde läsa om i 1 Mos 1:26.
 
Det är ju det här som är Guds mål och vi är alltså snart där. Och det verkligt kraftiga tecknet är just att Israel återvänder till sitt land idag.
 
Karl Håkan

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar