onsdag 5 maj 2021

Guds frälsningsplan 92, Djävulen ska brinna

 

Guds frälsningsplan 92,
Djävulen ska brinna
 

Redan här finns profetian om att Djävulen ska hamna i sjön som brinner med svavel. Det som i den traditionella översättningen är översatt med ”är förbannad”, kan lika gärna översättas med ”ska du brinna”.
 
Straffet för det djävulen gör är en evig plåga inför alla. Alla ska se hur fel han har.
 
1 mos 3:14 <Trad:> Och Guds Jashve sade till ormen: På grund av att du har gjort det här så är du förbannad från alla tamdjur och från alla markens djur, på din buk skall du röra dig och stoft skall du äta. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade till förtrollningen [tjusaren, pengarna]: Eftersom du gjort det här så är du förbannad [ska du brinna] och skild från det som är överflöd och det kraftfulla livet, med din ondska skall du vandra och avfall [skräp, aska] skall du ta till dig i alla dina livs dagar. 
 
Det här går i linje med allt annat som vi hittar här när vi vågar läsa de olika saker som står här och titta på den profetiska betydelsen.
 
Och vi vet också hur slutligen djävulen kommer att kastas i sjön som brinner med svavel. Det hittar vi i Upp 20:10
 
Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.
 
Den ondska som djävulen kom med den kommer Gud att utplåna och det är Guds rike som slutligen kommer att ta över. Det kan vi se i Upp 22:1 – 5.
 
Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.
Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.
 
Domen över djävulen kom direkt och Gud kommer alltså att verkställa den och skapa sitt rike.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar