tisdag 18 maj 2021

Guds frälsningsplan 105, Att äta av livets träd ger Evigt liv

 Guds frälsningsplan 105,
Att äta av livets träd ger Evigt liv


 
Att leva för evigt är alltså något som finns i den Kristna tron. Den som äter av livets träd han får Evigt liv.
 
Men Adam och Eva borde ju redan ha ätit av livets träd och alltså redan ha Evigt liv. Men tydligen försvann det när de åt av Kunskapens träd på gott och ont eller hur var det.
 
Man kan se det som det är något som fattas i berättelsen.  Fanns kanske inte livets träd än eller dess frukt var kanske inte mogen. Och vad betyder det här för oss Andligt sett. Kom kanske livets träd med Jesus.
 
1 mos 3:22 <Trad:> Och Guds Jashve sade: Se människan har blivit som en av oss med kunskap på gott och ont, nu kommer han att vända om och ta med sin hand av livets träd och äta och leva för evigt.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade: Se Adam [människan, den blodröde] har förenats med oss, med kunskap om vad som är bra och som herde [ger föda], och nu sprider han omvändelsens kraft, och så att man erhåller också det fantastiska orubbliga livet, och man tar emot det och lever för evigt.
 
Ja livets träd kom med Jesus. Det ser vi när vi läser ii brevet till Efesos den första församlingen i Uppenbarelseboken 2.
 
Upp 2:7. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna. Den som segrar, till honom skall jag ge att äta från livets träd, som är i min Guds paradis.
 
Här kan vi se just hur människorna har fått tillgång till livets träd. De har fått Evigt liv genom Jesus. De har fått sina namna skrivna i livets bok.
 
Och läser vi i Joh 3:16, alltså lilla Bibeln ser vi just det här med Evigt liv genom Jesus.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
 
Det är frälsningen i Jesus som ger Evigt liv, och det är alltså det som är livets träd.
 
 
Karl Håkan
 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar