tisdag 11 maj 2021

Guds frälsningsplan 98, Det är Jesus som ska leda Församlingen

 

Guds frälsningsplan 98,
Det är Jesus som ska leda Församlingen


När nu Adam här motsvara Jesus och Eva är församlingen så ser vi just det som gäller för oss som församling, nämligen att det är Jesus som ska vara vår tröst, det är han som ska vara vår herre och ska styra oss, ja vi ska t o m ha vår glädje i honom.
 
1 mos 3:16 <Trad:> Till kvinnan [Eva] sade han: Jag gör din smärta när du blir havande mycket väldig, i smärta skall du föda barn men till din man är din glädje och han skall regera över dig.
| <Alt:> Till kvinnan [elden] sade han: Jag gör din bild väldig och dit havandeskap. Genom avbildning skall du föda förstånd, och Gud din man är din älskade, och han skall vara som du. 
 
Och vi kan åter citera versen från Upp 15 som vi läste i förra avsnittet.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Vi ska inte bara böja oss för Jesus utan vi ska göra det med Iver, det är en glädje att det är Jesus som är vårt överhuvud, för han är mäktig och han tar hand om oss och bryr sig om oss.
 
Vi kan läsa om det här också när Paulus skriver om det i Efesierbrevet och även här görs jämförelsen med förhållandet mellan mannen och kvinnan.
 
Ef 5:21. Underordna er [Lyd] varandra i iver [fruktan, vördnad] för Gud [Kristus (annan grundtext)].
Ef 5:22. Ni kvinnor underkasta er [lyd] era män [äkta män] på samma sätt som till Jesus [Herren, Jashve].
Ef 5:23. För som en man är kvinnans [hustruns] huvud så är också Messias [Kristus] församlingens huvud och sin kropps frälsare.
Ef 5:24. Och som församlingen underordnar sig Messias [Kristus], ska på samma sätt också alla kvinnorna [hustrurna] förhålla sig till sina män hos er.
 
Så som Kristen är det här alltså ett viktigt budskap, att det är Jesus som är församlingens överhuvud och den vi ska följa.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar