lördag 8 maj 2021

Guds frälsningsplan 95, Jesus krossar Djävulen

Guds frälsningsplan 95,
Jesus krossar Djävulen
 

Här har vi en profetia om att Jesus kommer att krossa Djävulen. Det kommer att uppstå en man som kommer från kvinnan som kommer att krossa Djävulens huvud.
 
Vi vet att det var Jesus, som besegrade Djävulen när han dog på korset och uppstod igen, och han var naturligtvis en av kvinnans avkomma. Och nu i vår tid kommer han tillbaka och kommer att slutligt för alla tider och alla människor att besegra allt vad Djävulen står för.
 
1 mos 3:14 <Trad:> Och Guds Jashve sade till ormen: På grund av att du har gjort det här så är du förbannad från alla tamdjur och från alla markens djur, på din buk skall du röra dig och stoft skall du äta. 
1 mos 3:15 <Trad:> Och jag sätter fiendskap mellan dig och mellan kvinnan och mellan din avkomma och mellan hennes avkomma, han krossar huvudet på dig, och du skall krossa hälen på honom.
| <Alt:> Och jag sätter fiendskap mellan, din vishet och kvinnans [eldens] vishet och mellan din makt och dess makt, den krossar huvudet på dig och du krossar det lögnaktiga [det uppsvullna, det bedrägliga] hos honom.
 
En variant på det här är att kvinnan ju var församlingen. Och församlingen på Jesu tid, det var Judafolket. De var de som utgjorde det som fanns av Guds församling på Jorden då, och det var från dem Jesus kom.
 
Den dom som vi läste om i förra avsnitten som skulle drabba Djävulen. Den utförs alltså av Jesus. Det är Jesus som befriar oss ifrån den ondska som kom in i människosläktet genom Djävulens härjningar.
 
Mellan ont och gott har alltid pågått en kamp och fiendskap har alltid rått. Men genom Jesus kommer den alltså att ha sitt slut, i ock med Jesu slutliga seger.
 
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar