onsdag 12 maj 2021

Guds frälsningsplan 99, På grund av synden är Evangelisation jobbigt

Guds frälsningsplan 99,
På grund av synden är Evangelisation jobbigt
 

Synden är en förbannelse, den gör att Guds verk inte kommer fram som det ska. Och likafullt är Gud beroende av sin församling.
 
1 mos 3:17 <Trad:> Och till mannen sade han: Eftersom du lyssnade på din hustrus ord, och åt av trädet, som jag har befallt dig och sagt till att inte äta av, så därför förbannar jag marken för din säd. Genom hårt arbete [möda, slit] skall ni äta i alla ditt livs dagar.
| <Alt:> Och till Adam [människan, den blodröde] sade han: Eftersom du hörde på din hustrus [eld] röst när hon tog emot [tog in] av stadgan som jag har inrättat åt dig och sagt att du inte alltid skall använda den, så häller jag mitt vatten över mänskligheten, på grund av din säd, i hans sår skall ni få näring i alla ert livs dagar.
1 mos 3:18 <Trad:> Och törnen och tistel kommer att växa upp åt dig, och din föda är markens säd.
| <Alt:> Och bekymmer [bevakning] och tider skall komma och gå, och du skall ta till dig den strålande kraftfullheten [kvinnan].
1 mos 3:19 <Trad:> I ditt ansiktes svett skall du äta ditt bröd, tills du återvänder till marken, för från den togs du, för du var stoft och det skall du åter bli.
| <Alt:> Genom budskapet [plågan] i din närvaro, skall du inta segrar [bröd, värme], evig är din omvändelse [tills du återvänder], mänsklighetens Gud, för från den togs du, för du var den värdelöse [skräp], och du är till för att omvända de värdelösa [skräpet].
 
Många säger: ”Varför tar inte Gud och frälser hela jorden nu på en gång”. Han har ju all makt och borde kunna bestämma att alla människor ska bli goda och förlåtna och att allt bara ska bli gott.
 
Men tack vare synden, tack vare att Djävulen finns och hela tiden lurar sin församling, Slingrar runt i församlingen och försöker få den att bryta mot Guds vilja, så fungerar det inte så. Det är i stället en kamp mellan ont och gott hela tiden.
 
Men vi ser genom historien hur Evangelium har spridit sig ut över världen. Precis som Jesus befallde har vi som Jesu församling nu gått ut och Evangeliserat hela världen. Och alltså kommit fram dit Gud ville.
 
Och snart kommer Jesus och snart är vi i hamn, i det rike där Jesus styr och ondskans tid att kunna lura människorna är slut.
 
Tänk, vi har kommit dit och har inte långt kvar.
 
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar