söndag 23 maj 2021

Guds frälsningsplan 110, Kain står för Judarna i profetian

Guds frälsningsplan 110,
Kain står för Judarna i profetian
 

Man kan se det här på flera sätt och det första är att Kain föddes först. Och Judarna som människor kom också först.
 
Men vad som är förvånande är att Eva säger att det här är Jashve, eller man kan säga Jesus. Det var ju en profetia på Judarna. Men vi vet ju att Jesus kom från Judarna och att Judarna så småningom skulle leda fram till Jesus.
 
Men det som ännu mer visar på att det är Judarna är att Kain blev åkerman, alltså brukade Jorden. Och som vi konstaterade i det första kapitlet så uppstod Israel när Gud skapade marken i Bibelns första kapitel. Marken är alltså en symbol på Judarna och på så vis kan vi alltså också koppla Kain till Judarna.
 
1 mos 4:1 <Trad:> Och Adam [människan] var tillsammans med Eva sin hustru, och hon blev havande och födde Kain och hon sade: Jag har fått en man, det är Jashve.  
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] var tillsammans med Eva [liv] och hon blev havande och födde Kain [spjut, upphöjd, åkerman, avunds sjuk], och hon sade: Jag har fått en människa, det är Jesus [Jashve]. 
1 mos 4:2 <Trad:> Och hon födde en gång till, och det blev hans bror Abel, och Abel var fåraherde och Kain var åkerman.
| <Alt:> Och hon födde en gång till, och det blev hans bror Abel [ande fylld, fåraherde, dödad, föraktad], Abel var fåraherde och Kain var det mänskligas slav [markens slav].
 
Vi kan också se att hans namn kan betyda just åkerman, alltså en som brukar jorden. Och när vi kommer längre ner i historien får vi läsa om hur Kain offrade av Markens avkastning.
 
Lagen fungerar inte och växter är liv som är stationärt precis som lag aldrig ändrar på sig, Mose lag gäller än idag precis som Mose skrev. Och lag räcker inte inför Gud.
 
Men det var alltså lagen som Kain, alltså Judarna hade.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar