tisdag 4 maj 2021

Guds frälsningsplan 91, Djävulen är källan till synd

 

Guds frälsningsplan 91,
Djävulen är källan till synd
 

Det var Ormen som lurade kvinnan, det var djävulen själv som stod för det som blev synd. Ondskan vill förstöra för människorna som den alltid velat. Och steg för steg för han människan mot fördärv och död.
 
1 mos 3:13 <Trad:> Och Guds Jashve sade till kvinnan: Vad är det du har gjort. Och kvinnan sade. Ormen lurade mig och jag åt. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade till kvinnan [elden]: Vad är det du gjort. Och kvinnan [elden] sade: Jag blev lockad av förtrollningen [tjusaren, pengarna] och tog till mig.
 
Djävulens taktik är alltid att luras, att få folk att tro att allt är så fantastiskt bra, men i själva verket ta det hele bit för bit ner i synd och fördärv, tills man är fast. Och resultatet är död, liksom frukten på kunskapens träd leder till död.
 
Och det här lede givetvis till att man drar slutsatsen att man inte ska ha med ondskan att göra. Djävulen är inget för oss människor.
 
Och när det hela börjar ser man inte resultatet. Det är först när man kommit en bra bit in i Djävulens grepp som man börjar inse vart åt det brakar hän. Och då är det ofta för sent.
 
Men vi kristna som lever idag vi vet lösningen, och det är Jesus, det är han som löser från alla synd. När helst men kommer till honom och ber om hjälp och nåd så tar han omhand det hela och befriar, löser och sätter fri från djävulens grepp.
 
Tyvärr finns inte den här saken i den här berättelsen, men idag vet vi det och det är det som Adam och Eva skulle använt, frälsningen i Jesus.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar