söndag 9 maj 2021

Guds frälsningsplan 96, Den döda kyrkan tillhör Djävulen

 

Guds frälsningsplan 96,
Den döda kyrkan tillhör Djävulen


 
Ormen ska krossa Jesu häl. Andra betydelser av häl är ”det uppsvullna”, ”det lögnaktiga”. Och det är den del av Kyrkan som kommit bort från Jesus. Den har alltså i stället hamnat hos Djävulen
 
1 mos 3:15 <Trad:> Och jag sätter fiendskap mellan dig och mellan kvinnan och mellan din avkomma och mellan hennes avkomma, han krossar huvudet på dig, och du skall krossa hälen på honom.
| <Alt:> Och jag sätter fiendskap mellan, din vishet och kvinnans [eldens] vishet och mellan din makt och dess makt, den krossar huvudet på dig och du krossar det lögnaktiga [det uppsvullna, det bedrägliga] hos honom.
 
Vi märker det här i vårt land. Där svenska kyrkan har kommit fel på det, både på enda och på andra sättet. Det som står i Bibeln och som är Jesu ord och vilja har fallit bort och i stället har man blivit en Socialist kyrka.
 
Och eftersom Socialismen är antikristlig, den försöker vara bättre än Jesus utan att ha Jesus med. Så ser vi att det är just den onde, Djävulen själv som tagit över den här kyrkan.
 
För att höra Jesus till måste man leva nära honom och låta Bibelordet vara grund för tron.
 
Här har vi i Upp 11 ett annat Bibelställe som talar om samma sak.
 
Upp 11:1. Och han ger mig en stång som en stav och säger: Stig upp och mät Guds tempel och altaret och de som tillber i det.
Upp 11:2. Och utelämna [kasta ut] förgården [gården, hallen] inuti templet och mät den inte eftersom den ges till hedningarna och den heliga staden skall trampas på [trampas sönder] i 42 månader.
 
Den del som inte är tillräckligt nära Gud, som inte lever inne i templet och har kontakt med altaret, alltså bönen. Det är de som är ljumma och alltså inte ingår i det Gud räknar utan det kommer att hamna hos Djävulen, hur hemskt det än låter så är det så.
 
Man måste vara brinnande i sint tro för att det ska fungera.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar