fredag 7 maj 2021

Guds frälsningsplan 94, Allt Djävulen tar i blir skräp och död

 

Guds frälsningsplan 94,
Allt Djävulen tar i blir skräp och död
 

Där Djävulen är verksam blir det avfall, skräp, död, fördärv. Djävulens mål är att skapa död och fördärv, och när man blandar in Djävulen så blir det just fördärv, allt han kommer i kontakt med blir skräp, avfall.
 
Djävulen börjar så försiktigt, det lilla kan ju inte vara farligt, men det slutar alltid på samma sätt, med död och fördärv. Allt blir skräp.
 
1 mos 3:14 <Trad:> Och Guds Jashve sade till ormen: På grund av att du har gjort det här så är du förbannad från alla tamdjur och från alla markens djur, på din buk skall du röra dig och stoft skall du äta. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade till förtrollningen [tjusaren, pengarna]: Eftersom du gjort det här så är du förbannad [ska du brinna] och skild från det som är överflöd och det kraftfulla livet, med din ondska skall du vandra och avfall [skräp, aska] skall du ta till dig i alla dina livs dagar. 
 
Vi ser den här processen i vårt samhälle idag. I Sverige har vi slängt ut Jesus i det officiella samhället. Och vi ser hur djävulen kommer in och tar över. Alla möjliga onda Andar kommer i stället, som Socialismen, Islam, Buddismen, Ateismen, Gobalismen, etc. Allt som ska bryta ner sätter igång.
 
Och hela samhället liknar mer och mer skräp. Det som en gång var ett välmående samhälle är mer och mer på väg mot sin undergång.
 
Och vi kan också läsa om det här i Domen som vi finner i Upp 20.
 
Upp 20:10. Och Djävulen [Satan, Den Falske Anklagaren] som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.
Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.
 
Det är alltså inte bara Djävulen som hamnar i Eldssjön, nej med honom hamnar alla som låtit sig luras och gått på hans finter. Och det är så det är, att fast Jesus har gett frälsningen, så måste vi också ta emot den, för annars hamnar vi tillsammans med Djävulen i sjön som brinner med Svavel.
 
Och fast det här handlar om den slutliga domen så ser vi redan hur Domen går fram i vårt samhälle idag, där förförelsen blir värre och värre och går ner i åldrarna, så att t o m små barn numera introduceras i ondskap och luras in i lögner.
 
Och det här kan vi också läsa om i Joh 3
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar