måndag 10 maj 2021

Guds frälsningsplan 97, På grund av synden är församlingens arbete jobbigt

Guds frälsningsplan 97,
På grund av synden är församlingens arbete jobbigt


Eva, Kvinnan, är ju en bild på församlingen, och det att församlingen ska föda med smärta är just en profetia på att allt andligt liv är jobbigt att föda fram.
 
Och det ser vi idag, det är inte många som blir frälsta, Och det kräver en myckenhet av arbete från församlingens sida. Och det har alltid krävts arbete och insatser, och det har många gånger i historien t o m varit farligt.
 
1 mos 3:16 <Trad:> Till kvinnan [Eva] sade han: Jag gör din smärta när du blir havande mycket väldig, i smärta skall du föda barn men till din man är din glädje och han skall regera över dig.
| <Alt:> Till kvinnan [elden] sade han: Jag gör din bild väldig och dit havandeskap. Genom avbildning skall du föda förstånd, och Gud din man är din älskade, och han skall vara som du. 
 
Vi kan läsa missionsbefallningen i Mark 16.
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.
 
Men vi vet också vilken förföljelse de mötte. Alla apostlarna fick sätta livet till utom Johannes. Och så har det fortsatt genom hela Kristenheten. Att vara en sann Kristen har alltid inneburit förföljelse.
 
Så de här orden att det är med smärta som församlingen ska föda nytt liv har alltså gått i uppfyllelse genom tiderna.
 
Och vi kan läsa om det här också i Upp 6.
 
Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.
 
Här ser vi just en bild av det lidande, de problem, det motstånd, som är i samband med spridandet av Guds ord. Och att sprida Guds ord är ju vår uppgift som Kristna och som ingår i en sann Kristi lärjunges liv.
 
Men vi ser också att det här med förföljelse och lida kommer att ta slut och det kommer att ske när Jesus kommer tillbaka och genomför sin seger helt och hållet och blir hela världens härskare.
 
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här kan vi läsa om det och om hur allas knän ska böjas för Jesus för hans seger kommer också totalt och vi kan redan i vår tid se hur Jesu domar genomförs ut över världen.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar