torsdag 20 maj 2021

Guds frälsningsplan 107, Paradiset försvinner för Synden

 

Guds frälsningsplan 107,
Paradiset försvinner för Synden
 

När Adam blir utslängd från Paradiset kan man se det som att han förlorar allt pgr synden. Jesus fick ju bära vår synd och han blev förd utanför lägret och fick där sona allas vår synd på korset.
 
Genom synden så förlorade alltså Jesus allt som hade med Gud att göra.
 
Men som vi läste förut, genom sin död blev han allas vår frälsning.
 
1 mos 3:23 <Trad:> Och Guds Jashve kastade ut honom från Edens lustgård för att han skulle arbeta med marken, som han var tagen från.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son spred ut honom från församlingens hägn, för att han skulle arbeta med mänskligheten, som han var tagen från.
1 mos 3:24 <Trad:> Och Guds Jashve drev ut människan och satte keruberna framför Edens trädgård och återvändandets flammande svärd till att vakta vägen till livets träd. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son spred ut Adam [människan, den blodröde] och satte de mäktiga framför församlingens [det eviga] hägn för att vara verktyg för omvändelse, och för att bevara livets fasta väg [de levande stadgarnas kurs].
 
Man kan fundera på det här varför Jesus, alltså Adam här, skulle kastas ut ur Paradiset, och vi ser att det är därför att han tog synden på sig. Han blev gjord till synd för vår skull, och då kunde han inte vara kvar i Paradiset.
 
Och varför han inte kunde det, det ser vi i den alternativ översättningen av vers 24. Där ser vi att det är för att församlingen ska vara ett verktyg för omvändelse och för att bevara livets fasta väg.
 
Och det kan inte församlingen om synden får finnas kvar i den. Därför var allt vad synd heter tvungen att rensas ut. Ja till och med Jesus när han hade tagit vår synd på sig för att sona den.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar