lördag 29 maj 2021

Guds frälsningsplan 116, Det var när Jesus var i Israel som Judarna dödade honom

Guds frälsningsplan 116,
Det var när Jesus var i Israel som Judarna dödade honom
 

Det var när Jesus var människa, när han gick omkring här nere det hände. När Jesus predikade och diskuterade med de Judiska företrädarna. Det var då de bestämde att döda honom och också genomförde det.
 
Jesus var oskyldig men det hindrade inte Judarna i deras avundsjuka och onda handling.
 
1 mos 4:8 <Trad:> Och Kain sade till sin broder Abel när de var på fältet, och Kain straffade sin broder Abel och dödade honom.
| <Alt:> Och Kain [spjut, upphöjd, åkerman, avunds sjuk] talade med sin broder Abel [ande fylld, fåraherde, dödad, föraktad] och det skedde genom oskyldiggörandet [fullkomligheten] i Jesus [Jashve] i landet, och Kain var avundsjuk på Abel sin broder och dödade honom.
 
Fältet, landet är en symbol på Judarna och Israels land. Det har vi talat om tidigare och vi mötte det ju redan i Bibelns första kapitel när Gud lät marken framträdde. Det var då Israel bildades. Och här ser vi alltså att det var när de var på fältet. Alltså när Jesus var i landet bland Judarna. Det var då det skulle hända.
 
Att Jesus skulle komma till Jorden det kan vi också läsa i Jes 61 och det är ett ord som Jesus själv använder för att visa på att det är han som är Guds Messias.
 
Jes 61:1. Herren Jesu [Jashve] ande är över mig för du, Jesus [Jashve] har smort mig, till att förkunna evangelium [glädjens budskap] för de ödmjuka [fattiga], han sände mig till att hela [leda], till att predika hopp åt de förkrossade, till frihet för de kringspridda [fångna, återvändande], och till att öppna fängelset för fångarna.
Jes 61:2. Till att predika Jesu [Jashves] glädjes år och till vår Guds upprättelses [verks, hämnds] dag, till tröst för alla sörjande.
Jes 61:3. För att ge Sions sörjande skönhet i stället för aska, glädjens olja i stället för sorg, fina kläder i stället för misslyckandets ande, och kalla dem rättfärdighetens pelare, Jesu [Jashves] trädgård, till ära.
 
Här har vi just Jesajas beskrivning av varför Jesus kom. Det var för att Judarna behövde Evangelium. De behövde få lite glädje i sin förtvivlan.
 
Och Jesus predikade ju Evangelium och han botade människor som det står i vers 1 att han skulle göra. Jesus var alltså fullföljandet av Guds löfte till Judarna. Men vi vet att de inte såg det. Och även det visste alltså Gud redan innan.
 
Karl Håkan
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar