tisdag 25 maj 2021

Guds frälsningsplan 112, Judarna var inte godkända trotts sina offer och lagar

Guds frälsningsplan 112,
Judarna var inte godkända trotts sina offer och lagar
 

Det är nästa sanning i den här profetian. Judarna offrade och offrade och lagen var viktig för dem. Men likaväl godkände Gud dem inte.
 
Det är så det är. Enbart Lag frälser inte.
 
1 mos 4:3 <Trad:> Och det hände efter en tid att Kain offrade åt Jashve från åkerns avkastning.
| <Alt:> Och det händer efter en tid att Kain offrade till Jesus [Jashve] av det mänskligas frukt.
1 Mos 4:4 <Trad:> Och Abel lät också bära fram [offra] från de förstfödda fåren [småboskapen] och deras fett. Och Jashve såg till [accepterade] Abel och till hans offergåva. 
| <Alt:> Och Abel lät också offra från de förstfödda fåren och deras bästa. Och Jesus [Jashve] blir frälsningen [ses] tillsammans med Abel och hans offergåva. 
1 mos 4:5 <Trad:> Men till Kain och till hans offergåva såg han inte och Kain blev mycket arg och hans ansikte föll ner väldigt.
| <Alt:> Men Kain och hans offergåva accepterade han inte, och Kain blev en väldig tyrann mot andra.
| <Alt2:> Men Kain och hans offergåva accepterade han inte, och Kain blev en väldigt fallen personlighet [tappade totalt masken].
 
När man läser i Gamla testamentet och speciellt Moseböckerna, Samuels böckerna, Kungaböckerna etc. Så slås man av hur väldigt viktigt offrandet var på den tiden.
 
Man trodde att genom att döda djur så blev man av med sina synder. Men det vet vi idag. Oxar och Bockars blod tar inte bort några synder.
 
Men Jesus tar bort synder genom sitt offer. Och detta offrande som man gjorde under gamla testamentets tid det var egentligen en signal fram mot Jesu offer, och för att fungera var det tvunget att äga rum tillsammans med ett rättfärdigt hjärta, alltså en omvändelse från fel och oförrätter.
 
Och vill vi läsa mera om hur Gud såg på dessa offer av djur och deras ceremonier så hittar vi det i Amos 5.
 
Amos 5:21.  Era fester är mitt hatobjekt och min avsky, och jag känner ingen väldoft i era högtidssamlingar
Amos 5:22.  För när ni offrar slaktoffren och era spisoffer till mig, godkänner jag dem inte [är jag inte nöjd med dem], och era felfria [kompletta, överlämnade] feta tjurar ser jag inte.
Amos 5:23.  Ta bort oväsendet med dina sånger, och musiken från din lyra vill jag inte höra.
Amos 5:24.  Men må rätten flyta fram [uppenbara sig] som vatten och rättfärdigheten som en mäktig bäck.
 
Det Gud vill ha det är rättfärdighet inte offer och ceremonier. Det omvända hjärtat är vad Gud vill ha. Inte ceremonier och tomma sånger och meningslöst slaktande av djur. Nej han t o m avskyr det.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar