måndag 31 maj 2021

Guds frälsningsplan 118, Judarna dödade Jesus

Guds frälsningsplan 118,
Judarna dödade Jesus


 
Judarna inte bara dömde Jesus utan de tog också på sig beslutet att döda honom. Vi kan läsa det i Evangelierna hur Pontius Pilatus tvår sina hände och förklarar att Jesus är oskyldig medan Judarna tvingar fram att han dödas.
 
Judarna hade ju inte rätt att döma till döden, och därför var Pilatus den som formellt gjorde det, men vi ser i Evangelierna att det egentligen var Judarna som alltså drev fram även dödsdomen hos Pilatus.
  
Och här i Bibelns 4:e kapitel står just att Kain, alltså Judarna dödade Abel alltså Jesus.
 
1 mos 4:8 <Trad:> Och Kain sade till sin broder Abel när de var på fältet, och Kain straffade sin broder Abel och dödade honom.
| <Alt:> Och Kain [spjut, upphöjd, åkerman, avunds sjuk] talade med sin broder Abel [ande fylld, fåraherde, dödad, föraktad] och det skedde genom oskyldiggörandet [fullkomligheten] i Jesus [Jashve] i landet, och Kain var avundsjuk på Abel sin broder och dödade honom.
 
Vi kan som vi skrev ovan läsa om det här i Evangelierna och vi väljer Mat 27 där vi ser det tydligt.
 
Mat 27:16. Och de hade då en välkänd fånge som hette Barabbas [Abbas son, faderns son, Hades son, förstörelsens håla, går snabbt, längtan är ingången].
Mat 27:17. När de nu var samlade frågade Pilatus dem: Vem vill ni att jag släpper fri till er, Barabbas eller Jesus den som kallas Messias [Kristus, Den Smorde].
Mat 27:18. Han viste att det var på grund av avund de överlämnat honom.
Mat 27:19. Och när han satt på domarsätet, sänder hans hustru till honom: Den här mycket rättfärdige är inte för dig, för jag lider idag efter en dröm om honom.
Mat 27:20. Men översteprästerna och de äldste övertygar nu hopen så att de önskar Barabbas och att de vill tillintetgöra Jesus.
Mat 27:21. Och landshövdingen tar sedan till orda och säger till dem: Vem vill ni, av de två, att jag skall släppa fri till er. Och de säger Barabbas.
Mat 27:22. Pilatus säger till dem: Vad skall jag då göra med Jesus han som kallas Messias [Kristus, Den Smorde]. Alla säger till honom: Han skall korsfästas.
Mat 27:23. Och landshövdingen säger: Men vad ont gör han då. Men de skriker då väldigt: Han skall korsfästas.
Mat 27:24. Och när Pilatus nu ser att inget hjälper, men att det däremot blir tumult, tar han vatten och tvättar sedan sina händer framför folkmassan, och han säger: Jag är oskyldig till denne rättfärdiges blod, ni kommer att få stå till svars [bli synade] för det.
Mat 27:25. Och hela folket säger: Hans blod skall komma [är] på oss och på våra barn.
Mat 27:26. Då befriar han Barabbas och Jesus överlämnar han till att piskas, och sedan ska han korsfästas.
 
Här ser vi just det här. Att Judarna tog på sig Jesu död. Det var de som tvingade fram att han skulle dödas, fast Pilatus ville frige honom och inte ansåg honom skyldig.
 
Så de ord som står här i 1 Mos 4 att Kain dödade Abel, alltså att det var Judarna som skulle döda Jesus blev alltså sant.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar