söndag 16 maj 2021

Guds frälsningsplan 103, Församlingen är moder till livet

 Guds frälsningsplan 103,
Församlingen är moder till livet
 

Vi har just firat Kristi himmelfärdsdag. Den dag som förebådade Pingst. När Församlingen uppstod. Guds Evangelium började att spridas. Frälsningen bredde ut sig.
 
Och här kan vi läsa om Eva, symbolen för församlingen. Hon är moder till allt liv.
 
1 mos 3:20 <Trad:> Och mannen [Adam] kallade sin hustru för Eva, för hon blev allt levandes mor.
| <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] proklamerade kvinnan [elden] som förkunnare, för detta blev allt liv framöver.
 
Jesus lever och han är vår herre och församlingen är moder till livet och den som föder barnen åt Jesus. Det är det vi ser i vårt samhälle, när människor blir frälsta.
 
Idag lever vi i ändens tid och ondskan går fram som aldrig förr och i våra länder blir knappt någon frälst idag, allt enligt profetian. Men ser man genom tiderna så har Evangelium idag nått hela världen. Alla som vill kan bli frälsta idag. Jesus har livet att ge genom sin församling.
 
Och på grund av synden har det varit jobbigt att sprida Evangelium. Men Församlingen har gjort det i olika former genom tiden. Vi kan se tillbaka och konstatera att så har skett. Gud visste vad han gjorde och det är hans verk, med de olika kyrka och församlingar som vi haft.
 
Och snart kommer Jesus och vi når det som Gud alltid velat, en människa till sin avbild. Gud är fantastisk och vi får leva i en tid när vi kan se hela skeendet. Tänk vilken favör.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar