fredag 28 maj 2021

Guds frälsningsplan 115, Gud gav tid för bättring

 

Guds frälsningsplan 115,
Gud gav tid för bättring


 
Gud ger tid och möjlighet för bättring, omvändelse, förlåtelse. När man gjort fel finns möjligheten att komma tillbaka.
 
Men gör man inte det då kommer det hemska. Då kommer synden att ta över.
 
1 mos 4:6 <Trad:> Och Jashve sade till Kain: Varför är du arg och varför har ditt ansikte fallit ner.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] sa till Kain: Varför är du för att genomborra och varför har du blivit en tyrann för andra.
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] sa till Kain: Varför är du upprörd och varför har du blivit en fallen personlighet [har du tappat masken].
1 mos 4:7 <Trad:> Men om du bättrar dig blir du accepterad, men om du inte bättrar dig öppnar det för synd och den ligger på lur och ve dig när du överväldigas av den och den härskar över dig.
| <Alt:> Men om du bättrar dig får du värdighet, och om du inte bättrar dig öppnar det för syndastraff och det ligger på lur och ve dig när du skall dricka av det, och du skall kastas ut genom det.
 
Vi kan se just det här i vårt land idag. Vi var en gång ett välsignat land som trodde på Jesus och levde i hans nåd.
 
Men idag har vi lämnat Jesus och synden och ondskan har tagit över. Och det blir hemskare och hemskare. Sverige har blivit ett land helt i händerna på onda Andar. Snart har vi inget land kvar.
 
Och vi ser hur viljan till omvändelse är lika med 0 i det officiella Sverige. Vi ser t ex hur man idag har stängt ner Kyrkorna genom att säga att det får vara max 8 där. Samtidigt är köpcentrana i gång och begräsningen där märks knappt för den beror på storleken på affären och är vettigt upplagd.
 
I Kyrkan däremot spelar storleken på kyrkan ingen roll det är 8 som gäller även i stora kyrkor.
 
Och i massmedia pratar man bara om Idrott och kultur och hur man måste få ha publik där, men kyrkor nämns knappt alls. Det är så det är det kristna ska glömmas bort, försvinna helt i vårt samhälle. Medan andra religioner och kultur etc bryr man sig om.
 
Så med den utgångspunkten försitter vi chansen till bättring och skiten kommer mer och mer.
 
Och vi vet att för Judarna gick det likadant, de hade sin chans till omvändelse efter Pingstdagen, Gud gav den en andra chans men de tog den inte. Och år 70 e Kr. Förstördes templet, man hade haft sin nådatid och inte använt den.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar