torsdag 6 maj 2021

Guds frälsningsplan 93, Djävulen går runt med ondska

 

Guds frälsningsplan 93,
Djävulen går runt med ondska

 
Ondska är det som kännetecknar Djävulen. T o m när han påstår att han vill ge något gott är det likafullt Ondskap visar det sig om man låter sig luras.
 
Ja hel Djävulens Natur är att verka fram det onda, att fördärva. Och det är därför som det är viktigt att aldrig låta honom komma in, för det som tar lång tid att bygga upp kan fördärvas på mycket kort tid.
 
1 mos 3:14 <Trad:> Och Guds Jashve sade till ormen: På grund av att du har gjort det här så är du förbannad från alla tamdjur och från alla markens djur, på din buk skall du röra dig och stoft skall du äta. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son sade till förtrollningen [tjusaren, pengarna]: Eftersom du gjort det här så är du förbannad [ska du brinna] och skild från det som är överflöd och det kraftfulla livet, med din ondska skall du vandra och avfall [skräp, aska] skall du ta till dig i alla dina livs dagar. 
 
Djävulens mål är att bryta mot lagen. Att få folk att göra det som inte är tillåtet. Vi kan se det i vårt samhälle, att göra saker som bryter lagen tycker folk är spännande och roligt. Men att uppfylla lagen och leva ett lugnt och fungerande liv det anses som tråkigt.
 
Hur kan det vara så. Det borde ju vara tvärs om. Livet som fungerar, där man inte bryter lagen borde anses som det roliga. Det sköna, det som ger mersmak.
 
Det är så Ondskan verkar, han vrider folks intresse bort från det som är rätt. Han får de som gör rätt att framstå som tråkiga. Medan de som gör fel är spännande.
 
Det är viktigt att vi inte går på de här lögnerna. Att vi inte köper Djävulens budskap: ”Har Gud verkligen sagt”.
 
Ondskan kommer ur lögnen. Det vridna budskapet. Det som kan verka roligt först, men sedan bara blir bittert.
 
Må Gud hjälp oss att genomskåda Djävulens budskap för ur det kommer aldrig något gott.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar