fredag 21 maj 2021

Guds frälsningsplan 108, Både Lagen och Nåden behövs

 

Guds frälsningsplan 108,
Både Lagen och Nåden behövs
 


Vi ser det igen här i den alternativa översättningen av vers 24, Att det är både Lagen och Nåden som behövs.
 
Här representerar omvändelsen just nåden. När man vänder om. Blir född på nytt i Jesus då får man nåd.
 
Och vi kan också läsa att församlingen ska vara verktyg för de levande stadgarnas kurs. Alltså lagen, den levande lagen, som Jesus ger oss.
 
1 mos 3:24 <Trad:> Och Guds Jashve drev ut människan och satte keruberna framför Edens trädgård och återvändandets flammande svärd till att vakta vägen till livets träd. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son spred ut Adam [människan, den blodröde] och satte de mäktiga framför församlingens [det eviga] hägn för att vara verktyg för omvändelse, och för att bevara livets fasta väg [de levande stadgarnas kurs].
 
Det här är en Biblisk sanning som vi mött flera gånger när vi studerat ordet och ett ställe där det är helt klart är Upp 14:12. Där Jesus ger det speciellt till oss i vår tid, nu när frestelserna är så stora i både TV program och på nätet med all skit som sänds.
 
Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].
 
I allt vi gör ska vi alltså alltid fråga oss. Följer jag Jesu lag och har jag Jesus tron. Och det fantastiska är att Jesus inte bara utmanar oss att följa lagen utan Jesus hjälper oss också att göra det genom den tillväxt i tron som alla normala Kristna får gå igenom när de lever nära Jesus.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar