måndag 21 november 2016

Den Agalösa generationen
161121

Det är den Aga lösa generationen som tar över nu. Generationen som fått lära sig att ingen får röra dem. Vad de än säger så har de rätt.

När föräldrarna sa att de inte skulle göra något blev det extra roligt. För föräldrarna hade ju inget att sätta emot. Föräldrarna skrek och gormade och vädjade och gjorde allt. Men allt var förgäves. Till sist fick de ge sig för Barnets åsikt.

Och så hade föräldrarna lärt sig vem som bestämde.


Och likadant blev det i skolan. Lärarna hade heller ingen auktoritet. De fick fjäska för den elakaste eleven. Och den fick fostra de andra. Ge dem styrk eller mobba, när det behövdes. Det är inte klokt men så har det varit på många ställen.

Och nu är det den generationen som tar över. Det är de som lärt sig att de bestämmer och ingen får röra vid dem. Mobbing är det som gäller. För det lärde man sig i skolan.

Samhället kommer att bli hemskt. Det blir normlöst. Det blir Bråkrikt. För det är roligt att bråka. Ingen kan ju säga emot en. Och försöker någon så förlorar de.


Jesus hjälp oss!! Jesus hjälp oss att finna din vilja. Att hålla oss till det du har sagt och inte gå på egna galna vägar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar