lördag 12 november 2016

Frälsaren 4,
Jesus är frälsaren

Men det finns en lösning. Jesus är lösningen, han har Evangeliet. Han är vår frälsare.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.


Jesus segrar. Han är lejonet av Juda. Och samtidigt som Jesus är lejonet av Juda så är han Lammet som slaktats. Som gått den smärtsamma vägen.

Vi ser vidare att lammet står mitt i Gud, mitt bland väsendena mitt i tronen. Och det står upp. Det lever, fast det har slaktats. Det är fantastiskt. Så är Jesus. Fast ha lidit så har han uppstått och segrat.

Och med honom kommer de 7 församlingarna. De som för ut evangeliet.

Vi mötte honom redan i det förra kapitlet som ett av väsendena i Gud. Väsendet som var likt ett lejon.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en oxe [kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Här ser vi det alltså, Jesus är en av väsendena och ingår i Gudomen. Jesus är Lejonet av Juda, men samtidigt det slaktade Lammet. Guds lamm för oss alla. Halleluja!!

Och samtidigt som han är en av de 4 en av Guds väsen. Så är han speciell. För det var han som offrade sig. Gick den väg som var förutsagt i bibeln att frälsaren skulle göra. Ja han är frälsaren och kan frälsa.

Och vi får ta emot hans seger, bli en del av honom. Bli hans Brud. Så att Jesus kan säga som han säger i 1 Mos 2:23 (Den alternativa översättningen). När Eva, som står för församlingen, kommer fram till honom och han ser henne säger han: Det är kraft av min kraft och Evangelium av mitt Evangelium.

1 mos 2:23 <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Detta skall var och en proklamera, för från mig som är den verkliga existensen är denna lära.

Redan här får vi se det här redan här i Bibelns 2:a kapitel. Att Frälsningen i Jesus är Kraft och Evangelium. Och Som bekant så skapades ju Eva från en del av Adam.

Vi får vara hans Brud, och han är vår frälsare, Jesus lever och vi får leva. Halleluja.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar