tisdag 1 november 2016

Mariadyrkan i Katolska Kyrkan är en skam
161101

Jag lyssnade på Påvens mässa i Malmö idag, och lade märke till att gång på gång lyftes Maria upp.

Och det som sades var att hon skulle ta hand om oss. Vi skulle vända oss till henne, bedja till Maria och hon skulle i sin tur bedja till Gud för oss. Det är avgudadyrkan.


Det finns ingen grund överhuvudtaget för Mariadyrkan i Bibeln. Inte för någon typ av Helgondyrkan.


Det är som vi läser i brevet till Pergamon som just är den Katolska Kyrkan.

Upp 2:14. Men jag har något mot dig, eftersom du å andra sidan håller fast vid Balams läror, som lärde Balak att åstadkomma förargelse inför Israels barn, att äta avgudaoffer och bedriva hor [avgudadyrkan].

Här ser vi just att det här är en av de saker Jesus har mot Katolikerna, Avgudadyrkan, att de ber till Helgon. Anser att Helgonen ber till Gud för dem etc. Helgonen är som vore de gudar.

Det som också slog mig var att de närvarande bara fick brödet. De fick inte vinet. Det är Vinet som symboliserar Jesu blod. Hans försoningsblod som han göt får våra synder.

Men det fick de inte ta emot. De fick alltså inte ta emot den fulla försoningen. Så är det i den Katolska tron.

Och det i kombination med att Helgonen upphöjs som vore de Gudar, gör att det blir ganska konstigt. Det blir en tro som inte är den Kristna, som Endast har Jesus och som tar emot hela hans försoning.


Jesus hjälp oss!! Det är dig vi vill ha. Din försoning, din renhet. Tron på dig. Tack Jesus att du tar emot oss som vi är och ger oss den fulla frälsningen i dig.

Halleluja Jesus lever!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar