lördag 5 november 2016

Giriga människor har stängt Biblioteken
161105

Tänk att det blivit så. I vårt moderna samhälle där man enkelt kan nå allt där har girigheten stängt tillgången på det lästa ordet.

Förr fanns Biblioteken och dit kunde man gå och där fanns alla tidningar att gratis läsa och alla böcker kunde läsas och lånas hem.

Idag är allt lätt tillgängligt via Internet men stängt.

Förr var Kunskapen viktig. Folkbildning var ett begrepp. Man skulle utan kostnad kunna skaffa sig kunskap. Läsa tidningar, läsa och låna böcker. Det är Sverige. Det är den hederliga gamla Svenska tanken.

Principerna i ett demokratiskt samhälle har övergetts idag för pengarna.



Idag kan allt enkelt nås. Jag kan med en knapptryckning få upp tidningarna. Men vad händer. Jo någon har stängt tidningarna. Jag får inte läsa artiklarna.

Girigheten har tagit över och Folkbildningstanken är borta.

Samma med böcker. Alla böcker skulle gratis kunna läggas ut på Internet. Men inte. Girigheten har stoppat.

Och är det mycket pengar det rör sig om. Nej. Jag var själv på Sydsvenskan för några år sedan och fick höra att c:a 85 % av intäkterna kom via annonser. Det var på den tiden när vi hade papperstidningar. Bara c:a 15 % kom via prenumeration.

Idag är det förmodligen ännu mindre som kommer via denna betalningstvång, denna så kallade inloggning. Men lika fullt skall man hålla fast vid den. De är en skam. En skam i vår upplysta tid. Men har tappat sitt ideal. Inte förstått sin mening i tiden.

Skam åt Girigbukarna.

Ära åt det fria och öppna ordet.


Jesus var med oss och ge oss ditt öppna samhälle, där kunskap och sanning flödar!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar