måndag 28 november 2016

Frälsaren 20,
Jesu välsignelse fyller världen

Jesu välsignelse är inte bara till för de frälsta, för de som lever nära Jesus. Den är till för alla, hela världen kommer att välsignas av Jesu välsignelse, och det är det vi ser idag hur hela världen har ändrats pgr det Jesus kom med och gjorde.

Det finns här beskrivet i 1 Mos 2 i form av floder som rinner ut från Lustgården. Floder som bevattnar, Välsignar, ger liv.

1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
| <Alt:> Och en ström går ut från församlingen till glädje med sång och musik [för hägnet] och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
| <Alt2:> Och en ström går ut från det eviga till glädje i sorgen och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.


Här ser vi att det är från Guds lustgård den kommer det som motsvarar Evangeliet i Nya testamentet. Välsignelsen kommer därifrån och det är hela världen som skall välsignas. Jesu frälsning är total.

Och vi ser här att det delar sig i 4 delar. Och då kan vi lägga märke till att Treenigheten beskrivs i bibeln som 4 delar. Den Treenige Guden och människan. Vi har det i Upp 4:6 – 10.

De 4 väsendena är också just 4 och de är också kopplade till brytandet av de 4 första sigillen, de 4 hästarna, i Upp 5.

Så här finns många intressanta kopplingar som visar hur Guds välsignelse genom Jesus skall spridas ut över världen och vad som skall hända när det äger rum.

Och det är det här som alltså har ägt rum. Under de 2000 år som gått sedan Jesus kom och gav sitt offer och blev vår frälsare som lever bland oss idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar