torsdag 3 november 2016

Himlen 23,
Vi är Guds barn och söner till Gud


Även Paulus skriver om det här. Hur vi hör ihop med Gud. Och han beskriver det som att vi har fått söners rätt hos Gud, och det här genom Jesus.


Gal 4:4.  Men när tiden var inne [uppfylld] sände Gud sin son, som föddes av en kvinna, som trädde fram [hände] enligt lagen.
Gal 4:5.  För att han ska lösköpa [befria] de som är under lagen, så att de kan [ska] motta söners rätt.
Gal 4:6.  Och därför att ni är söner sänder Gud sin sons ande in i ert hjärta som ropar Pappa [Abba], Far [fader].
Gal 4:7.  Därför är du inte längre slav [tjänare], utan son, och är du son och är du också Guds arvinge [arvtagare] genom Kristus.

Genom Jesus har vi blivit frälsta och tagit del av det fulla livet i Gud och vi har söners rätt och vi är t o m Guds arvingar genom frälsningen i Jesus.

Gal 3:26. För ni är alla Guds barn genom tron i Messias [Den smorde, Kristus] Jesus.
Gal 3:27. För alla är ni döpta, ni är iklädda, Messias [Den smorde, Kristus].
Gal 3:28. Ni är inte en jude eller grek [hedning], en träl eller fri, en man och kvinna, för alla är ni ett [något annat], ni är i Messias [Den smorde, Kristus] Jesus.
Gal 3:29. Och om ni tillhör Messias [Den smorde, Kristus] är ni alltså Abrahams barn [avkomma] och arvingar enligt löftet.

Och här har vi ett bibelställe till där Paulus i stället kallar oss för Guds barn, vilket ju är samma sak. Och även här talar han om den arvslott vi har fått, den lott som Jesus fick som Guds son. Och vi är nu alla barn till Abraham och innehar alla Guds löften.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar