onsdag 30 november 2016

Frälsaren 22,
Krigiska kyrkor


Om vi säger att de 4 floderna från lustgården är profetior på de 4 perioder som kristendomen genomlevt, så följde efter den 1:a framgångsrika perioden, en tid av världsligt tänkande som kom in i Kyrkan. Det var den Katolska kyrkan som bildades och också Islam kom fram och det blev krig och motsättningar. Och det här återspeglar sig i den 2:a floden men också i den 2:a hästen i Uppenbarelseboken.

1 mos 2:13  <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
| <Alt:> Och namnet på den 2:a strömmen är Gihon [Krigarna *], den låter omvända hela den fasta grunden och gör den kraftig.
{* Gihon [ström, mage, buk, krigarna, de som stångas, ned tryckarna]}


Vi ser också att allt det här som hände innebar att Tron på Gud blev utbredd och kraftig som vi kan se i den alternativa översättningen. och vi ser också att en av betydelserna på Gihon den 2:a floden är krigarna.

Och läser vi om den 2:a hästen i Uppenbarelseboken, ser man också att freden skall tas bort det blir alltså Krig.

Upp 6:3. Och då han öppnar det 2:a sigillet, hör jag det andra väsendet som säger: Kom och se.
Upp 6:4. Och en annan häst, en röd [eld lik], kommer ut, och åt honom, som sitter på den, ges att ta freden [friden, ordningen] bort från jorden, så att de dödar [stympar, slaktar] varandra, och han ges det väldiga svärdet.

Och det här är alltså den andra perioden. Den när den Katolska kyrkan kom fram och Islam kom fram, då blev det krig, men Guds ord etablerade sig och kom på plats. Och detta trotts de hemska kyrkor som var på den tiden.

Gud har olika sätt att sprida sitt budskap men det kommer ut. Och det är en intressant fråga vad som hade hänt om inte den katolska kyrkan och om inte Islam hade bildats. Då hade vi kanske inte haft den Kristna tron idag.

Man undrar om det 2:a väsendet kan kopplas ihop med det här. Det 2:a väsendet var ju tjuren. Symbolen för fadersgestalten.

Upp 4:7. Och det 1:a väsendet är likt ett lejon, och det 2:a väsendet är likt en ungtjur [oxe, kalv] och det 3:e väsendet har ansikte som en människa och det 4:e väsendet är likt en flygande örn.

Fadern står ju för skapandet. Och det här händer ju när Gud etablerar sin kyrka. Och i naturen går det också ofta vilt till. Och här är det också det vilda som kommer fram.

Men allt samverkar till det bästa. Gud visste vad han gjorde.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar