fredag 18 november 2016

Frälsaren 10,
Jesu frälsta skara ska regera

Det är Guds mål att frälsa Världen. Och det är dit vi kommer att komma.

Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.

Vi får regera med Jesus Det är det som är Guds mål. En fullständig seger där all ondska är borta och hans frälsning har nått alla. Hela världen.


Vi kan läsa om det här i Joh 3:16 – 17

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är intressant med Joh 3:16 för många läser bara den andra strofen, ”så att var och en som tror på honom inte skall tillintetgöras, men skall ha evigt liv.” Och det är sant, så är det Jesus frälser alla,

Men man ser inte den första delen och läser inte nästa vers som just pekar på att hela världen skall frälsas. Det är det som är Guds mål och han kommer inte att ge sig förrän vi är där.

Det är alltså Guds mål. Och vi kommer dit. Vi kan läsa om det i texten om 1000 årsriket i Upp 20:4

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här ser vi det hur de som tror på Jesus skall regera ihop med honom i 1000 år. Och det är de som inte följt världens budskap. Det budskap som vi idag har i massmedia. *

Och de som alltså varit som döda i vår tid. De som ansetts inte var Politiskt korrekta.

Det är ju så idag. Och jag hörde det på TV när man diskuterade det som hänt med Hanvold och hans kanal nyligen. Att det kände som man dödar när man utestänger vissa grupper från massmedia, och fullständigt gjorde ner utan orsak.

Vi lever ju idag i en massmediavärld och att bli nergjord där eller inte få synas där är alltså att vara död.

Och det är de som kommer att regera 1000 årsriket. De som genomskådat denna bluff som det politiskt korrekta är och sett Jesus i stället och hans seger. Intressant.

Karl Håkan

* PS:
Vilddjurets bild är vår TV, det ser man när man läser i Upp 13_14 – 15, En bild som har liv, rörelse, och kan tala, har ljud, det är en TV.

Likaså ser man att Vilddjurets märke är vårt internet, www. Det ser man alltså när man vet att 666 i Upp 13:18, blir just www (En 6:a skrivs på Hebreiska med vav och det återges hos oss med w, 3 6:or blir alltså www)

Många brukar när de hör det här tro att allt tittande på TV och användande av internet skulle vara förbjudet för en kristen enligt det här. Men så är det inte. Utan det är de kanaler som är i ondskans våld, de som förtalar Jesus etc. De kanalerna och de hemsidorna ska man inte använda.

Att så här är fallet ser man när man läser Upp 14:6 - 11 om Budbärarna (Ängeln) som flyger högst på himlen och där den första sänder Guds Evangelium. Det är våra TV satelliter och den första står alltså för de kristna kanalerna som vi har idag och dem ska man naturligtvis titta på. Likadant som man ska gå in på t ex Christers sida Apg29 och läsa, det är också Evangelium i vår tid.

Och i Upp 14:12 kan vi läsa hur vi skall tänka. De program kan vi titta på som håller Guds bud och hjälper oss att bevara tron på Jesus.

Det är intressant att se hur profetian går ihop och det vi ser runt omkring oss idag, det är det som det talas om i Bibeln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar