fredag 11 november 2016

Frälsaren 3,
Ingen annan Frälsare finns


Den ena Religionen efter den andra har kommit fram. Men ingen har haft frälsningen. Ingen har gett förlösningen. Ingen har kunnat rädda världen.

Upp 5:3. Och ingen, i himlen, inte heller på jorden, eller under jorden, kunde öppna boken, eller förstå [se] den.
Upp 5:4. Och jag gråter väldigt, eftersom det inte finns någon, som klarar av att öppna och läsa boken och förstå [se] den.

Ingen har kunnat lösa sigillet och öppna boken. Det man gett är Metoder. Ceremonier. Träldom. Men inget fungerande. Inge som ger Frid och Räddning.


Vi ser genom historien hur den ena Religionsstiftaren efter den andra ha stått fram med sin religion, men ingen av dem har kommit fram. Fram till det vi har idag. Det är ingen av de icke kristna religionerna som skapat det välstånd som vi har. Skapat det samhälle av fred och frid som vi har idag.

Det är viktigt idag att påpeka det när alla tror att alla religioner och gudar går lika bra.

Så är det inte så, ingen av de andra har lyckats. Titta på Muslim världen. Där är våld och hemskheter. Ja Inte ens Muslimerna själva klarar av att leva där längre.

Och börjar man att granska de olika religionerna så hittar man det ofta. Det som inte hör hämma i ett land så som vi vill ha det idag.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar