söndag 20 november 2016

Frälsaren 12,
Jesus ger ett rikt liv

Jesu frälsning är enorm. Det liv han ger är fantastiskt.

Upp 5:12. Det är en väldig röst [ljud] som säger: Det slaktade Lammet har rätt [är värdig], att mota kraft och rikedom och visdom och makt och ära och strålglans och välsignelse.


Här kan vi läsa det, Jesus har fått kraft, rikedom, visdom, makt, ära, strålglans och välsignelse.

Han är verkligen den som segrat och har gjort det som vi behövde. Gett oss Evangeliet. Och det är därför som han kan föra denna välsignelse vidare. Ge oss kraft att leva i hans liv. Det liv han vill. Ge oss rikedom. Hans rika liv. Ge oss visdom. Sin visdom.

Och vi kan i det här sammanhanget också citera ur Upp 22. Där Jesus beskriver det fantastiska livet i hans gemenskap, i hans seger, i hans Evangelium.

Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.
Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.

Det är Jesus vi får följa och han hjälper oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar