lördag 19 november 2016

Frälsaren 11,
Skaran av frälsta är enorm


Den frälsta skaran är enorm. Den är oräknelig. Siffrorna räcker inte till.

Upp 5:11. Och jag ser och hör många änglars [sändebuds] röst runt tronen och väsendena och de äldste och deras antal är 10 000 gånger 10 000 och 1000 gånger 1000.

Skaran av frälsta skall vara enormt stor. Ja oräknelig sägs det på andra ställen. Jesus är verkligen den som har segrat och alla kan ta del av det.


Den exakta siffran här i Upp 5:11 blir 101 miljoner, och runt 100 miljoner var ungefär det antal som fanns på Jorden vid den tiden. Alla skall alltså bli frälsta. Hela jorden.

Och från andra ställen vet vi att siffran är oräknelig, vi ser det i Upp 7:9 där det talas om den stora skaran.

Upp 7:9. Och därefter ser jag, och se en stor folkskara som ingen kan räkna, ur varje folk och alla stammar och nationer och språk, som stod inför tronen och inför lammet, iklädda långa vita [skinande] kläder och med palmblad i sina händer.
Upp 7:10. Och de ropar med väldig röst och proklamerar: Frälsningen finns hos vår Gud, han som sitter på tronen, och hos lammet.
Upp 7:11. Och alla änglarna [sändebuden] hade ställt sig runt omkring tronen och de äldste och de 4 väsendena och de faller ner inför tronen på sina ansikten och de tillber [älskar, ödmjukar sig för] Gud.
Upp 7:12. De säger, Amen, välsignelsen och äran och visdomen och tacket och lovprisningen och makten och styrkan finns hos vår Gud i evigheternas evigheter.
Upp 7:13. Och en av de äldste tar till orda och frågar mig: Dessa som klätts i de långa vita [skinande] kläderna, vilka är de och varifrån kommer de.
Upp 7:14. Och jag säger åt honom: Herre du vet. Och han säger åt mig: Dessa är de som kommer från den väldiga nöden [plågan, förföljelsen], och tvättar sina långa kläder, och gör sina långa kläder vita i lammets blod.
Upp 7:15. Därför är de inför Guds tron och tjänar honom, dag och natt, i hans tempel, och han som sitter på tronen skall slå upp sitt tabernakel [tält] över dem.

Här ser vi att den stora frälsta skaran är oräknelig och den kommer från alla folk. Och den som frälst dem är lammet. Det är hans offer som gäller.

Och han bryr sig om oss, han renar oss och tar hand om oss och vi får bo hos honom i hans tabernakel, i skydd av hans kraft och seger.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar