söndag 13 november 2016

Frälsaren 5,

Församlingarna hör ihop med Jesus

Vi tittar en gång till på Upp 5:5 – 6 för där står inte bara om Jesus utan också om hans församling.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.

Här ser vi församlingen. Jesu församling. Jesu Brud. Vi känner igen det från Upp 1:20


Upp 1:20. Hemligheten med de 7 stjärnorna som du ser på min högra sida och de 7 gyllene ljus stakarna, den är att, de 7 stjärnorna är de 7 församlingarnas sändebud [änglar], och de 7 ljus stakarna som du ser är församlingarna.

Här ser vi det också de 7. De 7 ljusstakarna som det står här det är församlingarna. Och de 7 stjärnorna är församlingarnas Änglar eller som man också kan översätta det, sändebuden, budbärarna. Det kan man se som ledarna, men också som Anden i församlingarna, Guds närvaro.

Och i Upp 5:6 där ser vi alltså andra egenskaper hos församlingarna. De är horn, de är ögon och de är andar. Församlingarna skall vara det kraftfulla som står emot världens budskap och vänder om verkligheten. De skall vara klarsynta och de skall vara fyllda med Guds Ande.

Och det är de 7 församlingarna som har fört Jesu budskap vidare genom tiderna och fört ut Evangeliet. Och de tillhör Jesus. Här i Upp 5:6 ser vi att det är en del av Jesus.

Så hänger vi ihop med honom att vi får vara en del av honom. Så mycket betyder vi för honom. Han älskar oss så mycket att han gick i döden för oss.

Jesus och hans evangelium är lösningen på Världens problem. Och hans församlingar är de som skall föra ut det.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar