tisdag 15 november 2016

Frälsaren 7,
Vi får alla tacka Jesus,
Erkänna honom som vår frälsare


Det är Jesus som skall äras. Det var Jesus som gjorde det och därför är det viktigt att vi erkänner det. Att vi ger honom äran och tacket.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.


Här ser vi hur hela Gudomen och hur de 24 äldste, faller ner inför Jesus och erkänner hans seger. Erkänner storheten i det han gjorde. Det var han som gjorde det ingen annan klarar av.

Man ser med sorg idag hur många försöker att efterlikna det Jesus kom med. Vi har Demokratirörelsen som försöker gör det som är rätt. Men de har inte Jesus. De vill inte erkänna att det var han som gjorde det, och kom en gång med det här goda budskapet, som skall frälsa världen. Och man ser att Demokratirörelsen inte riktigt lyckas.

Därför är det viktigt att vi inte smusslar undan det här att det var Jesus som startade alltihop. Det var Jesus som för 2000 år sedan kom med det fulla budskapet och gav oss Evangelium.

Och Jesus är den kraft som förmår att ändar vår värld och skapa det rike som Gud vill ha.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar