måndag 21 november 2016

Frälsaren 13,
Jesus frälser hela världen

Det är hela världen som är med i Jesu frälsningsverk och som slutligen kommer att bli frälst. Det ser vi här.

Upp 5:13. Och hela skapelsen, med himlen och jorden och det som är under jorden och på havet, och alla i dem, hör jag, vilka säger: Välsignelsen och lovprisningen och äran [härligheten] och makten, tillhör han som sitter på tronen och lammet, i evigheternas evigheter.


Hela skapelsen hyllar Jesus, Jesus som är vår kung, han kommer att ha makten, det slaktade lammet. Allt kommer att bli så som Gud vill Jesus kommer verkligen att bli vår frälsare totalt.

Upp 5:14. Och de 4 väsendena säger Amen, och de 24 äldste faller ner och tillber [dyrkar, älskar] han som lever i evigheternas evigheter.

Och vi får alla prisa honom och det här kommer att var i alla evighet. Det har ingen ände.

Så fantastiks är hans frälsning.

I Joh 3:16 – 17 kan vi läsa om det här om hur Målet för Gud hela tiden har varit att frälsa hela världen. Och det är alltså det han skall göra till sist.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Hela världen skall frälsas och det är det Gud till sist kommer att göra och nu är vi där. Nu är vi i den tid när det mycket snart kommer att ske.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar