onsdag 23 november 2016

Frälsaren 15,
Utan Jesus är landet dött



Innan Gud började verka så fanns inget andligt liv. Det var tomt och dött

1 mos 2:5 <Trad:> Och ännu fanns inte åkerns växter på marken, och ännu inte något av markens örter [åkerns spannmål] hade växt upp, för Guds Jashve hade inte låtit det regna på marken, och människan fanns inte till att bruka marken.
| <Alt:> Och ännu fanns inte hustruns vishet [fundering, bön], och ännu inte något av hustruns glittrande hade växt fram, för Jesus [Jashve] Guds sons renhet var inte på den fasta grunden, och Adam [människan, den blodröde] fanns inte till att arbeta med mänskligheten [den kvinnliga människan].


Här ser vi just det att före Jesus, och innan Gud börjat verka så fanns inget andligt liv. Det var torrt. Guds andliga välsignelse fanns inte.

Vi kan se samma sak om vi tittar i 1 Mos 1:2

1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.
| < Alt: > Och den fasta grunden var kaotisk och tom och död var över dess tomhet. Men Guds ande blåste på dem, vem som helst, rakt på. 

Här i bibelns andra vers finns alltså samma beskrivning av att det är tomt och dött.

Före Jesus och för det Gud hade börjat arbeta med mänskligheten var det alltså Andligt dött och tomt och kaotiskt. Livet kommer från Gud, det är Jesus som är källan till Liv. Därför är det viktigt att han får finnas ibland oss.

Och när vi gör som vi har gjort idag i våra samhällen. Tar bort Jesus ur vårt samhälle. Avkristnar landet. Ja då går vi tillbaka till detta tillstånd av Tomhet, Kaos, Mörker och Död.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar