tisdag 8 november 2016

Himlen,
Totalsummering


Gud är i Himlen, Gud är Treenig och vi får tillhöra honom. Ja det är det som är målet med hela Guds skapelse att vi och Gud skall vara ett, genom Jesu nåd.


I Upp 4 kan vi läsa om Himlen. Gud är i himlen och han regerar. Han hörs över hela jorden med sitt evangelium och han är sann och nådefull. Och Gud har 4 Väsen. Och tänk vi får tillhöra Gud, av bara nåd.


Hesekiel beskriver i sitt första kapitel de 4 väsendena. Beskriver hur Gud, som är treenig, och vi människor hör ihop. Men hur alla dessa delar, dessa 4, Fadern, Sonen, Den Helige Ande och vi människor. Vi är ett, och vi är förenade och går tillsammans.

Och hela himlen vilar på det här. Vilar på de 4 Väsendena.

Där Gud är där är himlen.


Jesus själv beskriver också det här i Joh 14, hur vi hör ihop. Hur han och Fadern hör ihop. Hur han är i oss. Och hur den Helige Ande skall komma till oss


Det finns en del ytterligare Bibelord som också beskriver det här.

Att Gud skapar oss till sin avbild, till en del av sig (1 Mos 1:26 – 27). Att Jesus är Jashve (Mark 14:62 – 64).
Att Gud kommer till oss och bor hos oss (Upp 21: 1 – 7).
Och också Paulus instämmer i det här genom att påpeka att vi är Guds söner, Guds barn, med Arvsrätt (Gal 4:4 – 7, Gal 3:26 – 29).


Gud är fantastisk och hans Budskap är fantastiskt och tänk han älskar oss så mycket att vi får tillhöra honom av bara nåd.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar