fredag 7 augusti 2020

Den Andliga världen 20, Återigen får vi i Profetian möte Kolonialstaterna och deras tid

Den Andliga världen 20,

Återigen får vi i Profetian möte Kolonialstaterna och deras tid

 

Här möter vi åter igen de 10 stater som var Kolonialstaterna, en fortsättning på Romarriket. För Gud är detta viktigt och därför tar han upp det gång på gång.

Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.

Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.

De 10 länderna fanns inte på Johannes tid, Men där framme i tiden kunde Johannes se dem och han såg att de skulle regera tillsammans med vilddjuret, Alltså deras regering skulle vara totalitär. Den skulle omfatta hela jorden.

Och som vi sagt tidigare så var Kolonialstaternas första halvan av 1900 talet. De behärskade hela jorden och de var c:a 10 till antalet och vi kan läsa om dem i Upp 13:1 – 10.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].

Upp 13:2. Och vilddjuret, som jag ser, är likt en leopard och dess fötter är som en björns och dess mun är som ett lejons, och draken [ormen] ger till honom sin styrka och sin tron och väldig makt [frihet, auktoritet].

Upp 13:3. Och jag ser ett av hans huvuden, som är dödligt skadat [plågat, stympat], och hans dödliga skada [plåga, stympning] läks [behandlas] och man förundrar sig över hela jorden, och följer vilddjuret.

Upp 13:4. Och man dyrkar [vördar, huka sig för] draken [ormen], som ger vilddjuret makt [ frihet, auktoritet], och dyrkar [älska, böjer sig för] vilddjuret, och frågar: Vem är lik vilddjuret, vem kan föra krig med honom.

Upp 13:5. Och till honom ges en mun, som talar stort och kränkande [smädande, förtalande], och makt [frihet] ges till honom att göra så i 42 månader.

Upp 13:6. Och han öppnar sin mun till förtal [smädelse, kränkning] mot Gud, förtal [smädelser, kränkningar] av hans namn, och hans tabernakel [tält, boning], och de som bor i himlen.

Upp 13:7. Och det ges honom att strida mot de heliga och besegra [få övertaget över] dem och han fick makt [kapacitet, auktoritet] över varje folk och språk och nation.

Upp 13:8. Och alla som bor på jorden, de vars namn inte har skrivits i livets bok, det slaktade lammets, från universums grundläggning [värdens skapelse], skall dyrka [älska, böjer sig för] honom.

Upp 13:9. Om någon har öra, han hör [han lyssnar].

Upp 13:10. Om någon leder någon in i fångenskap, går han iväg i fångenskap, om någon dödar med svärd, må [är det nödvändigt att] han dödas med svärd, här gäller uthållighet [tålamod] och tro [övertygelse] för de heliga.

Här i Upp 13 har vi det 10 hornade vilddjuret som var under första halvan av 1900 talet. Den tid här Hitler regerade och dödade 6 mij Judar. Det var den tid när Radion kom. Den stora munnen som vi kan läsa om Upp 13:5.

Vi har tittat på det här tidigare och att det är en viktig tid det ser vi på att Bibeln gång på gång kommer tillbaka till den.

Karl Håkan

 

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar