söndag 9 augusti 2020

Den Andliga världen 22, Vatten står i Bibeln för Hedningarna

 

Den Andliga världen 22,

Vatten står i Bibeln för Hedningarna

 

Här har vi versen som förklarar att vatten är symbol för nationer, folk, stammar, språk alltså alla folk och alltså alla hedningar.

Upp 17:15 Och han förklarar för mig, vattnen som du ser, där skökan sitter [bor], är nationer och folk och stammar och språk.

Och vi möter det här igen, i Upp 21 där vi kan lästa om Gud stad som kommer ner från himlen till oss. Där finns inget hav, där är det bara Guds fasta och trygga stad som gäller.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

Där finns inte havet mer. Det här som är alla nationer också de som inte har Jesus. Finns alltså inte mera utan här är jorden ny. Jorden ny och eftersom vattnet är hedningarna, de inte frälsta så är jorden, marken de som är frälsta.

Och så kommer det att bli när Jesus får bestämma, Vattnet, detta gungande osäkra tillstånd kommer att vara borta och i stället har vi den fasta klippan i Guds stad. Den som kommer från himlen.

Och också i skapelseberättelsen minns vi att allt började med vattnet. Vi läser.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.

| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.

1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.

När Guds skapelse startade av hans frälsning då var allt vatten. Allt var Hedna skap och gungande tomhet.

1 Mos 1:9 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet som är under himlen skall samla sig till en plats och det torra skall bli synligt, och det blev så.

Men här på den 3:e dagen ser vi hur Gud skapar det torra, Han skapar marken och därmed börjar Guds frälsning synas och har sin plats, som vi talat om tidigare är just Israel land och folk.

Här i vår blogg har vi ofta använt oss av denna skillnad mellan vatten och mark, alltså land, och här i Upp 17:15 har vi alltså en vers som talar om det.

Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar