fredag 14 augusti 2020

Den Andliga världen 27, Lämna den Fallna Kyrkan

 

Den Andliga världen 27,

Lämna den Fallna Kyrkan

 

Det är viktigt att vi inte blandar oss med det som är fel. Att vi inte blandar in oss i en Kyrka som bedriver avgudadyrkan. Som har andra Gudar tillsammans med Jesus. En sådan kyrka ska vi lämna.

Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].

Gud dömer den falska kyrkan, den fallna kyrkan, och det kommer plåga över den, Och då gäller det att inte vara med utan vara där Jesus vill ha oss.

Om vi ser den fallna kyrkan som enbart den Katolska kyrkan så hade vi ju reformationen på 1500 talet, när den Protestantiska delen gick ut ur den Katolska kyrkan.

Men idag ser vi att det finns rörelser tillbaka till Rom där man på nytt vill fördjupa samarbetet. Och det är alltså på tvärs med vad Guds ord säger och är det här Bibelordet speciellt tänkt för ändens tid då är det viktigt att vi lämna allt samarbete med alla kyrkor, som är inblandade i den här rörelsen, både den Romerskt Katolska och även hennes döttrar som vi läste om tidigare.

Gud vill ha en ren brud som inte har något med det fallna att göra och det är det som är på gång idag. Det är Guds Ande som ska förena och skapa en kyrka fylld av Guds kraft inför Jesu kommande så att det finns en Brud som är redo.

Karl Håkan

 


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar