onsdag 5 augusti 2020

Den Andliga världen 18, SKR idag och Den Katolska kyrkan


Den Andliga världen 18,
SKR idag och Den Katolska kyrkan


SKR, Sveriges Kristna råd samarbetar idag med Den Katolska Kyrkan.

Hela Sveriges Kristenhet har alltså samarbete med den Stora Skökan. Och vi har under ett flertal år sett en vandring mot Rom i vårt lands Kyrkor.

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].

Här kan vi läsa om hur Skökan är moder till de prostituerade och som vi sagt tidigare måste man tyvärr konstatera att till dem hör många av dagens kyrkor som har fört in flera element som inte hör till det Kristna utan till världen och dess tänkande.

Med andra ord man har lyft fram annat än det som Bibeln lär och Jesus sa, och det är avgudadyrkan och i Biblisk vokabulär något som kallas för otrohet. Kyrkan Jesu brud har andra än Jesus, och är otrogen.

Det här ser vi idag i hela Kristi kyrka. Hur det är världen man ska behaga inte Jesus. Och hur som ett led i detta skapar man också samarbete med Rom. Med den Katolska Kyrkan.

Det var många som reagerade när Ulf Ekman deklarerade att han skulle bli och senare också blev katolik.

Men mera skrämmande var att det också fanns åtskilliga som förstod honom. Ja t o m som Livets ords nuvarande ledare sa, att det var Den Helige Ande som lett Ulf till det. När man hör sådant blir man rädd.

Likaså när man såg Påven ihop med vår Ärkebiskop förrätta gudstjänst tillsammans i Lunds Domkyrka. Det som en gång i tiden, före reformationen av Hela Nordens gemensamma ärkebiskopssäte.

Men. Antingen har man Ande och Kraft i en Kyrka eller har man Ceremonier, och Ceremonierna kommer från det Katolska. Och därför ser våra Kyrkor idag inget fel i att gå tillbaka till Rom som i stora stycken var de som vidmakthöll Ceremonierna genom Århundradena.

Och vi hittar det här återigen i Upp 17:9 – 11. Där ser vi också hur den Romerska kyrkan inte är ensam utan också är kopplad till de andra 7 Församlingarna. Alltså de 7 Kungarna.

Upp 17:9 Här är fakta [mening], för den som har förstånd. De 7 huvudena är 7 berg [kullar], och där på dem sitter kvinna.
Upp 17:10 Och de är 7 kungar [herrar], 5 är fallna och den ene är, den andre kommer inte än, och när han skall komma, må [måste, skall] han vara en kort stund.
Upp 17:11 Och vilddjuret som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skräp [undergång, död].

Men vi ser också hur alltihop ska försvinna. Gå bort som skräp, möte sin undergång. Och det kan vi också läsa om i Upp 18 och 19

Upp 18:21 Och en stark ängel [budbärare] lyfter [avlägsnar] en sten som en väldig kvarnsten och kastar den i havet och förklarar: På detta sätt, skall Babylon, den väldiga staden, snabbt [våldsamt] kastas och aldrig mer finnas.
Upp 18:22 Och ljud från harposångare och musiker och flöjt spelare och trumpetare kommer aldrig mera att höras i dig, och någon artist [hantverkare, byggare, grundare] av någon profession kommer aldrig mer att finnas i dig, och ljudet av en kvarn kommer aldrig mer att höras i dig.
Upp 18:23 Och en lampas ljus skiner aldrig mer i dig, och en brudgums och en bruds röst hörs aldrig mer i dig, för dina handelsmän är jordens stormän, för med ditt gift lurar de alla folken.
Upp 18:24 Och i henne finns profeters och heligas blod och alla de stympades [slaktades] på jorden.
Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.
Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].
Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.

Hela detta system med den Katolska kyrkan i spetsen kommer att få sin dom och då kommer slutligen Jesu bröllop och det är Jesus som ska regera, de ser vi i Upp 19 i de versar som är återgivna ovan.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar