lördag 1 augusti 2020


Den Andliga världen 14,
Upp 17:16 tyder på att den Stora Skökan är just den urspårade Kyrkan


Kött är på hebreiska ordet BSR och det är samma bokstäver som Evangelium. Och om vi tänker in det här så ger det en klar indikation att det man är ute efter det är just Evangelium, Jesus och hans ord. Det är det Vilddjuret vill ta bort, äta upp, konsumera.

Och det vi har sett är ju hur man under det 10 hornade Vilddjurets tid, alltså Kolonialtiden, påbörjade just den avkristning som vi ser idag.

Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.


Eftersom vi åter här ser hänvisningen till det 10 hornade Vilddjuret, det som vi hade i Upp 13 och som var första halvan av 1900 talet, Den tid när Hitler utrotade 1/3 del av Judarna, och världen behärskades av de 10 Kolonialstaterna som hade sina kolonier över hela världen. Så vet vi att det var under den tiden som förföljelsen av den Stora Skökan började.

Och uttrycket naken här tyder på att man avslöjade den stora Skökan här. Och ödelade henne, alltså tog ifrån henne makten.

Och den som avslöjades här det var just den Katolska kyrkan, och Statskyrkorna, det de hade, och det hade ingen kraft mera, deras budskap hade vattnats ur till något ointressant och samhället kastade helt enkelt bort dem.

Och det är intressant att det står kött här för BSR som det skrivs på Hebreiska är också Evangelium på Hebreiska och då visar det att det var Evangeliet alltså budskapet om Jesus som man åt upp, tog bort, etc.

Och precis så här var det. Hela Jesu budskap blev ifrågasatt och samhället började mer och mer lyfta bort Jesus från det offentliga.

Man kan också konstatera att det här om Kolonialtiden och vad som då hände inte stämmer på de andra tre företeelserna Islam, Socialismen, och Demokratirörelsen. De kom snarare fram under första delen av 1900 talet. För att sedan bara växa sig starkare och starkare till det vi ser idag, när det är de här tre begreppen som upptar hela vårt samhälle.

Ett samhälle där den Kristna kyrkan i olika former mer och mer ställs i bakgrunden i västvärlden.

Och det är också intressant att konstatera att det stod i brevet till Laodicea att vi ska köpa Guld renat i Elden. Och här i Upp 17:16 läste vi hur Vilddjuret ska kasta Skökan, den fallna Kyrkan i Elden. Och det är kanske så Gud vill rena sin församling nu i den sista tiden för att få fram de som verkligen tror och håller ut.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar